La setmana del 24 al 30 de setembre Alcoi viurà una setmana on la Cultura Urbana serà protagonista, tant en l’àmbit d’arts plàstiques, música i esports. Aquesta mostra és un iniciativa sorgida dels perssupostos participatius de l’Ajuntament d’Alcoi de l’any 2018, sent una de les propostes més votades. La mostra pretén aglutinar diferents modalitats artístiques, musicals, i esportives reconegudes dins de l’àmbit de la cultura urbana. Es vol de la mateixa manera arrimar a la ciutadania aquest moviment cultural, així com crear sinergies entre els diferents col·lectius locals vinculats a aquesta forma d’entendre la vida.

En l’àmbit de les arts plàstiques, hi haurà una sèrie d’intervencions murals en diferents punts de la ciutat, arribant pràcticament a tots els barris. Per fer realitat aquests murals de gran format, arribaran fins a Alcoi artistes grafiters de rellevància nacional i internacional. El dia 26 s’inaugurarà una exposició foto documental que pretén donar context al moviment muralista a la nostra ciutat des de 1978 al 2018. A més al Centre Cultural Jove de Cervantes, hi haurà tallers de Rap i Grafiti.

En el camp musical, el dissabte 29 de setembre se celebrarà a la sala ‘La mujer barbuda’ el segon festival ‘Fem Rap’. Edició en la qual es donarà veu tant a grups masculins com a femenins.
A més els dies 27 i 28 de setembre hi haurà diverses prefestes amb música de DJ en diferents locals d’oci de les zones Centre i Santa Rosa.

En l’àmbit esportiu, en les pistes de skate de Santa Anna hi haurà un el campionat amb skate, scooter, BMX, street workout, i batalles mc’s.

En el vídeo de capçalera la regidora de participació ciutadana a l’ajuntament d’Alcoi, Maria Baca; l’artista urbà, Vincent Company; i la organitzadora de ‘Fem Rap’, Elisabet Morales, ens donen tots els detalls d’aquesta mostra. Teniu també la programació completa del festival.

Roda de premsa

Cartell

Programa plàstiques i murals

Cartell

Programa Fem Rap