La Fira Modernista d’Alcoi inaugura, l’acte del pregó; i l’encarregat de posar text i veu, en aquesta ocasió, serà el màxim representant institucional de Terrassa, el seu alcalde, Alfredo Vega. L’elecció de la ciutat del Vallés Occidental respon d’una banda, als importants vincles històrics, comercials i industrials, que unien Alcoi i Terrassa en l’època modernista, i també a la importància turística de la Fira Modernista de la ciutat catalana, una de les més reconegudes i consolidades que l’any 2018 ha celebrat la seua XVI edició.

L’alcalde terrassenc, Alfredo Vega, serà l’encarregat del primer pregó de la Fira Modernista d’Alcoi, tal com ha desvelat aquest matí la regidora de turisme, Lorena Zamorano: «Volem rendir un homenatge especial a la ciutat de Terrassa a la que ens uneixen molts vincles històrics i actuals pel que hem decidit que seua la màxima figura institucional, l’alcalde Alfredo Vega, es convertisca en el primer pregoner de la fira alcoiana».
Històricament, la relació entre Alcoi i Terrassa sempre ha estat estreta, especialment a l’època modernista. També és cert, que turísticament la Fira Modernista de la localitat catalana és un referent per a tots, i Alcoi va ser la primera ciutat de fora de Catalunya en exposar en aquesta. L’any passat, Terrassa ja va participar amb un estand a la Fira Modernista d’Alcoi i aquest any, tornarà a estar en la Glorieta amb diverses localitats.

Actualment, en l’àmbit institucional, Alcoi i Terrassa comparteixen presència en diferents xarxes com l’ACTE (Associació de col·lectivitats tèxtils europees) Ciutats Educadores o la xarxa INNPULSO, de ciutats per la ciència i la innovació, en la que comparteixen projectes.

Zamorano afegeix: «Estem segurs que serà un gran pregó que ajudarà a unir si cal més, a les nostres ciutats, i a donar impuls i rellevància a la Fira Modernista d’Alcoi que amb molt poc temps ja s’ha posicionat com una de les més importants del territori valencià i una de les més destacades d’Espanya. Compartim amb Terrassa dos trets diferencials que són sinònim d’èxit: un teixit associatiu actiu, divers i molt emprenedor, i un meravellós patrimoni modernista que cal reivindicar i mostrar orgullosos al món per a convertir-lo en atractiu turístic».

Alfredo Vega López va néixer a Motos (Guadalajara) l’any 1957. És llicenciat en Geografia i Història. Amb anterioritat a la seua arribada a l’Ajuntament, va ser professor i director de l’escola Pere Viver de Terrassa. Fins a la seua elecció com a alcalde, el desembre del 2017, era el primer tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert. També formava part de la Junta de Govern i era el portaveu del Grup Polític Municipal (PSC-CP) a la Junta de Portaveus. És regidor de l’Ajuntament de Terrassa des de l’any 2007 on ha exercit els càrrecs de regidor d’Esports, regidor de l’Aigua, tinent d’alcalde de Serveis a les Persones i tinent d’alcalde d’Hisenda i Serveis Generals, entre altres.