L’Ajuntament d’Alcoi ha tornat a ser una de les entitats locals que més diners rep de tota la Comunitat amb una subvenció de la Generalitat, en aquest cas, en l’àmbit de la joventut. Les activitats que l’Ajuntament d’Alcoi desenvolupa al Cervantes Centre Jove (CCJ), realitzades al llarg de tota la setmana i durant tot l’any i destinades als joves de la ciutat ha rebut una important ajuda de 54.599,59 euros, la més alta de totes les atorgades per part de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). Un recolzament que demostra, una vegada més, el treball municipal per aconseguir fons d’altres administracions.

L’ordre de l’Institut Valencià de la Joventut, més conegut com IVAJ, estava destinada a les ajudes a entitats locals per programes de joventut i d’equipament TIC. La regidoria de joventut va presentar l’ampli i divers programa d’activitats que es desenvolupa al llarg de la setmana al CCJ, en l’antiga escola de Cervantes i la Conselleria li ha donat una ajuda de més de 54.000 euros.
María Baca, regidora de joventut, destaca la tasca desenvolupada: «Portem només 3 anys de funcionament del CCJ però des de la seua inauguració sempre hem dit que volíem que fora un centre juvenil referent no només a Alcoi sinó per a tota la comarca. Volíem recuperar aquell espai referent per a diverses generacions als anys 80-90, l’Espai Jove i tornar a fer polítiques transversal reals per als joves de la ciutat però adaptades al segle XXI. Ara tenim un dels edificis més grans de la comunitat i un ventall d’activitats molt important, i ara sumem aquesta ajuda demostrant que som un dels ajuntaments valencians més implicats en els joves».

Cal recordar que l’Ajuntament d’Alcoi va inaugurar el CCJ al 2015, un edifici de 1000 m2 destinat a diferents espais per als més joves com una sala per a conferències i tallers, una altra per connectar-se a internet i una altra per jocs i videojocs. Des d’aquell moment, els pressupostos municipals compten amb un contracte anual de 65.000 euros per realitzar activitats al centre juvenil però aquesta és la primera vegada en que s’ha rebut l’ajuda autonòmica.

Als últims anys, les activitats juvenils s’han multiplicat a la ciutat a banda de l’obertura del CCJ i de les obres que hem fet aquest any per poder tindre aules homologades pel Servef. Als últims anys, s’ha posat en funcionament el Bus de la Festa, els pressupostos participatius per a xiquets, el CLIA, el Forum de Participació Jove de caràcter comarcal, el programa JOOB; s’ha creat una pista «skateboard» i l’espai Riverfit al llit del riu. Alcoi ha sigut un dels ajuntaments que més joves ha contractat amb el programa Avalem, 350 en total. S’han post en marxa les ajudes per a entitats juvenils; en l’àmbit educatiu, la UA ha obert un nou campus Universitari, i en esports, s’han fet noves activitats com els Esports Urbans o la «Race Made». També s’ha posat en marxa l’Escola municipal de teatre i els cursos per adolescents de l’Àgoralab. Sense oblidar altres activitats importats amb un alt nombre de participants en el Survival Zombie, LoveCraft, la Batalla de Gallos, la Color Road, el Correfocs del 9 d’octubre o la important Mostra d’Art Urbà, fruït dels pressupostos participatius, que es realitzarà el pròxim cap de setmana.

També hi ha projectes relacionats amb els joves que s’executaran en els pròxims mesos com la creació d’una pista BMX al Romeral, la reconversió de les oficines del Centre Cultural en aules d’estudi o l’obertura de la tercera planta del CADA de gestió municipal amb múltiples activitats i equipament.

Activitats