L’Associació Cultural Samarita ha posat aquest matí en escena la recreació d’un sepeli d’un personatge real, fet que va passar a la nostra ciutat en l’època modernista.

Una magnífica posada en escena amb cotxe fúnebre, plors, dol i laments per la marxa inesperada d’un ser estimat. La comitiva fúnebre va partir de la Plaça del Fossar, per a finalitzar en la seu de l’Associació Samarita al caller Sant Mateu, on es va escenificar una vetla.

Visita guiada i tematitzada al Cementeri
Per una altra banda, Elisa Beneyto i Lluís Vidal, historiadors i membres del CAEHA, han mostrat  les reminiscències del Modernisme en l’escultura funerària i les principals obres de l’escultor Lorenzo Ridaura presents al recinte. L’acte es va tancar amb les danses del Vetlatori,
recuperades pel Grup de Danses Sant Jordi.