La Fira Modernista d’Alcoi ha celebrat la seua segona edició consolidant-se cada vegada més en la societat de la nostra ciutat, com així demostra la gran implicació i participació de la gent, així com les xifres als establiments hostalers de la ciutat i els participants de les visites guiades. El centre històric ha acollit milers i milers de participants i, molts d’ells, eren persones de fora de la ciutat. Les xarxes socials han reflectit també tanta expectació i el seguiment, comentaris i reproduccions ha sigut molt alt.

La Fira Modernista d’Alcoi ha portat milers i milers de persones als carrers i les places del centre històric d’Alcoi. Totes les activitats han comptat amb una important participació, superant i fins i tot, triplicant moltes vegades l’assistència esperada.

«La fira Modernista ens ha portat a més de bons moments, cultura, art i memòria, i diners per als negocis de la ciutat. No tan sols als hotels i restaurants, també a les botigues, perruqueries, etc. Ha cohesionat en un projecte molts esforços col·lectius, ens hem sentit orgullosos del nostre patrimoni i hem d’agrair a totes les persones que han fet possible que la Fira ja estiga consolidada i siga un èxit», ha destacat Zamorano.

En les xarxes institucionals també s’ha notat l’èxit de la Fira. Més de 17.000 reproduccions dels vídeos, i més de 75.000 interaccions amb publicacions s’han registrat, per exemple, només al Facebook de l’Ajuntament, al que caldria sumar-li el perfil de la Regidoria de Turisme i el de la mateixa fira.

D’altra banda, una de les activitats més enfocada als turistes han sigut les rutes realitzades al llarg de la setmana que han sigut tot un èxit. Entre les rutes amb sopar modernista de «Guiarte con Arte» entre setmana, les rutes «Modernismo en Alcoy» de Quality Tours Mariola i les rutes teatralitzades «La Casa de l’Escaló en viu» de Guiarte con Arte del cap de setmana, i la ruta guiada tematitzada al Cementeri, d’Elisa Beneyto i Lluís Vidal, historiadors del Caeha, en total, més de 1200 persones han participat d’aquests recorreguts culturals. Els establiments hostalers també han tingut xifres rècords, i les barres han estat molt visitades divendres nit, dissabte i diumenge, essent la ruta del Vermut un atractiu especial, i venent-se centenar i centenars de litres d’aquesta beguda.

D’altra banda, els establiments de la ciutat, hotels, apartaments turístics i cases rurals han estat amb una ocupació del 85-90%, estan molts d’ells en el 100%. Tal com destaca la regidora de turisme, Lorena Zamorano: «Comença a notar-se la importància de desestacionalitzar el turisme, i un cap de setmana de setembre tenim xifres d’ocupació altíssimes. Amb Festes i Nadal, així com la resta d’activitats esportives i culturals que programem al llarg de l’any, l’afluència a la ciutat està creixent de manera important».

«Sabem que ha participat molta gent de la ciutat, però també de municipis veïns, on algunes entitats s’han sumat i s’han implicat, venint els tres dies» indica, Zamorano, qui ha afegit que «cal destacar que quan la mitjana d’ocupació en poblacions d’interior és del 40%, aquest cap de setmana la nostra ciutat ha estat prop del 100%, en un mes el de setembre que mai ha destacat per ser turístic a la nostra ciutat, el que indica que alguna cosa positiva estem fent».