El diputat especializat en Sanitat del grup parlamentari Podemos-Podem en Els Corts Valencianes, Daniel Geffner i la Secretària de Polítiques Públiques de Podem, Rocío Segura, estan presentant en la ruta “Marcant el Rumb per la Sanitat Pública” alguns dels avanços sanitaris més rellevants d’aquesta legislatura i assenyalant les tasques pendents. Aquest dimarts, a Alcoi, se’ls ha unit Rosana Gadea, Presidenta de l’associació De mare a mare.

Daniel Geffner, portaveu en la comissió de sanitat, ha manifestat que «l’objectiu d’aquestes xarrades és donar a conèixer les nostres propostes i els avanços aconseguits en aquests tres anys així com els problemes més significatius que segueixen sense resoldre’s»

El diputat de Podem ha asseverat “que les propostes de Podem han aconseguit disminuir l’impacte del copagament de medicaments en els sectors més vulnerables de la societat, i aprofundir en el camí de la recuperació d’allò privatitzat (com a l’Hospital d’Alzira)”.

«La Sanitat és la major partida dels Pressupostos de la Generalitat», ha afegit Rocío Segura, des de la Secretaria de Polítiques Públiques de Podem, «i estem contents que a través de la fiscalització i la capacitat d’entendre’ns amb altres grups polítics hàgem aconseguit grans avanços com els quals han permès que famílies monoparentals i aturats cobren o no subsidi no hagen de pagar pels seus medicaments».

«Però la sensació no pot ser només dolça» continua Rocío Segura «quan sabem que les persones que no aconsegueixen un SMI, encara han de pagar medicaments».

Segons el parer dels representants de la formació morada, s’ha aconseguit revertir part de les retallades en Sanitat, recuperar part d’allò privatitzat i, combatre els pitjors efectes el copagament farmacèutic, encara que encara queden qüestions fonamentals pendents contemplades en el Pacte del Botànic, com la reversió de la privatització de l’Hospital de Dénia.