El cap de setmana, Alcoi rebrà un «Presstrip», és a dir, un viatge en què diferents periodistes visiten una destinació turística per a donar-la a conéixer en el seu país. En aquest cas, els periodistes vénen des de Vogue Ucraïna. El grup visitarà Alacant, Elx, Benidorm i Alcoi, passant tot el diumenge a la nostra ciutat.

Al llarg de la seua estada a la ciutat, de matí arribaran d’una ruta en avioneta per l’aire per a conéixer tota la comarca realitzada en Alcosser de Planes per l’escola de vol ULM. A les 12 es rebran els tècnics a la tourist Info, visita a l’Explora, ruta modernista, visita al Círculo Industrial i dinar al Restaurant Sant Francesc.

A la vesprada, els periodistes es traslladaran a la Font Roja, faran un tast d’oli i soparan a Masia la Mota, situada al parc natural, per a traslladar-se a la nit a l’aeroport de tornada al seu país.

La regidora de turisme, Lorena Zamorano, ha destacat: «La tasca de promoció és una de les més importants que té la regidoria de turisme i ahí Alcoi, en els últims anys, està fent un gran esforç. A banda el treball en la millora de la destinació de manera transversal des de totes les àrees municipals, les diferents campanyes de promoció han donat a conéixer una ciutat amb molts atractius en diferents camps com la cultura, la natura o les tradicions… Amb eixe treball també és important comptar amb altres administracions com ara la Diputació d’Alacant i el Patronat Costa Blanca, als qui agraïm enormement que Alcoi estiga present a les seues accions i aquest presstrip és un clar exemple».