L’Assemblea oberta de Guanyar Alcoi decideix obrir la porta a noves fórmules que amplien la base social de la plataforma municipalista i a sumar nous actors polítics i socials a la confluència per a seguir treballant amb els principis que han marcat la seua activitat des del seu inici.

La plataforma ciutadana Guanyar Alcoi va celebrar el dimecres una assemblea oberta per debatre i dirimir el seu futur de cara a les eleccions municipals del 2019. L’assemblea es va desenvolupar en un clima distés en el qual no va faltar l’autocrítica i en el qual es va decidir el rumb a seguir a les eleccions municipals.

Entre els assistents i, sobretot, per part dels regidors es va realitzar autocrítica fent referència a les dinàmiques institucionals i la feina interna de l’Ajuntament (comissions, meses de contractació, de negociació o de formació, al·legacions a projectes) que ocupa bona part de l’acció municipal i que no permet centrar-se en eixos programàtics i es va proposar buscar eines per revertir-ho de cara al futur. En quant a les evaluacions positives es va valorar l’esforç, diuen, que ha suposat el contacte continuat de Guanyar Alcoi amb la societat civil, organitzant més de 50 actes entre xarrades, assemblees i tallers oberts durant poc més de tres anys. També es va remarcar la feina feta pel que fa al treball propositiu amb els Pressupostos municipals, el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) o el plec de condicions de la recollida de brossa i neteja viària, sent, asseguran, «el grup municipal més actiu, més participatiu i que més propostes ha realitzat».

A l’equador de l’assemblea es va considerar que Guanyar Alcoi ha sigut una plataforma ciutadana útil i es va plantejar un recorregut a mitjà termini, decidint l’assemblea per unanimitat que Guanyar Alcoi havia de seguir sent una plataforma ciutadana que seguira el seu camí autònom com a catalitzador de la unió de forces polítiques, donant així el vistiplau per analitzar noves fórmules polítiques i obrir la porta a sumar a nous agents polítics i socials en aquest camí fins a les eleccions municipals del 2019.

Com a últim punt de l’assemblea, es va decidir la creació d’una gestora que engegue: en primer lloc, el procés de transformació per a la precampanya electoral de la plataforma amb la creació de les comissions adients.