La Policia Local d’Alcoi, degana a tota Espanya en matèria d’educació viària, comença les activitats d’Eduació Viària en els centres escolars de la nostra ciutat. Aquest any participen tots els centres, públics i concertats des d’Infantil fins a 4t d’ESO. S’han incorporat a les activitats, tots els cursos de Secundària; aquestes etapes educatives participaran en matèries com els accidents de trànsit i les seues conseqüències o, el simulador d’accidents per a l’etapa de 4t d’ESO.

També hi ha una novetat en Infantil. En aquesta etapa la Fada de les Normes portarà als col·legis l’Educa Mòbil, aquesta és una caixa amb forma de cotxe de Policia que dins tindrà elements perquè els alumnes d’Infantil practiquen i aprenguen divertint-se.

Al llarg del curs escolar, participaran al voltant de 4.000 alumnes d’Infantil, Primària i Secundària, recordem que el passat curs van ser 3.482 estudiants de 18 centres educatius de la nostra ciutat: 875 d’infantil, 1.870 de primària, 716 de secundària i 61 d’educació especial, als que s’haurien de sumar 220 adults. Aquest abast es va assolir gràcies a les 150 intervencions que va fer la Policia Local als centres, on es van impartir 478 hores lectives: 348 teòriques i 130 pràctiques. Al augmentar a tota la secundària, s’espera arribar als 4.000 alumnes.

El regidor de Seguretat, Raül Llopis, afirma que «és un privilegi per a la ciutat d’Alcoi comptar amb un dels cossos policials amb major experiència en seguretat viària de tot l’estat. Un cos que no es conforma amb viure de la història i que cada any incorpora novetat». De fet, recorda el regidor, «gràcies al seu mig segle de dedicació en la matèria la Policia Local d’Alcoi va rebre recentment un reconeixement per part de la Fundació per a la Seguretat Viària (FESVIAL)».