Els primers treballs del nou contracte de manteniment del clavegueram, consistents en labors de neteja, inspecció i manteniment dels embornals de la xarxa de clavegueram municipal realitzada per Aqualia, l’empresa adjudicatària del contracte, van començar en agost, durant aquest temps han actuat en els més de 1525 embornals de la zona Centre i Alta d’Alcoi del total del 5.000 de la ciutat. Aquestes tasques es realitzen com a prevenció abans de les pluges.

Cal assenyalar que han començat per aquest barri perquè és el que tenia punts històricament més conflictius dins dels més de 145 km que té la xarxa general de la ciutat. S’han detectat 280 incidències, les quals s’han resolt majoritàriament, havent programat la solució de la resta per deixar així la xarxa de clavegueram i els seus elements en perfectes condicions.

El regidor d’Obres i Medi Ambient, Jordi Martínez explica que, «és important dur endavant aquestes accions abans que arribe la pluja, és un manteniment preventiu».
«Els ciutadans també podem contribuir al manteniment de les instal·lacions evitant tirar elements als embornals que provoquen obstruccions i males olors en els carrers, a més recordem que no s’ha d’utilitzar el WC com a paperera, així evitarem problemes en el clavegueram i en els processos biològics de depuració, realitzant açò reforçaríem el nostre compromís amb el Medi Ambient en benefici de tots», ha incidit, Martínez.

Per altra banda cal destacar que Aqualia, empresa gestora del Servei Municipal d’Aigua d’Alcoi, ha engegat nous números de telèfon, totalment gratuïts per a l’usuari, amb l’objectiu de millorar la seua comunicació amb el ciutadà. L’empresa ja disposava de telèfons fixos i 902 amb un ampli horari i atenció 24 hores en cas d’avaria
Els nous telèfons són:
– 900 81 40 81 per a atenció al client, de dilluns a divendres de 08’00h a 20’00h ininterrompudament.
– 900 81 40 82 per a avaries, disponible les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.
– 900 81 40 83 per a comunicar la lectura del comptador, també disponible les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any.

Jordi Martínez, afirma que amb aquesta nova mesura «seguim acostant als ciutadans la gestió municipal, en aquest cas el servei d’aigües, i responem a una demanda que ens havien fet molts usuaris».

Treballs de neteja