Alcoi tindrà durant el pròxim dissabte amb motiu de la celebració del Mig Any Fester tres punts ‘morats’, tal com va fer a les passades Festes de Moros i Cristians, per tal de prevenir a la ciutadania sobre el risc de les agressions sexistes.

Aquests tres punts informatius es trobaran a la Glorieta, al passatge Sant Agustí i a la plaça Emilio Sala, cadascun dels quals estarà atés per dos alumnes procedents del cicle superior de Tècnic d’Inserció Laboral i del cicle superior de Promoció d’Igualtat; sis en total.

L’horari dels punts de la plaça Emilio Sala i el passatge Sant Agustí, que és el que va des de la plaça d’Espanya fins la plaça de Dins, serà de 23 a 3 h. Mentre que el punt de la Glorieta estarà de 12 a 14 h i de 19 a 21 hores.

Als punts de consulta es rebrà assessorament, es donarà a conèixer el protocol d’actuació en cas d’agressions sexistes, es podran denunciar actes d’assetjament i es repartiran polseres morades amb la llegenda «Alcoi diu NO és No. Contra les agressions sexistes som una veu», nom que, d’altra banda, rep aquesta campanya.

La regidora d’Igualtat, Aroa Mira, explica que «A Alcoi apostem per la igualtat i el rebuig a la violència masclista en totes les seues formes. Després del bon acolliment de la col·locació d’aquests estands en les passades festes, des del consistori repetim la iniciativa perquè és necessari que les institucions realitzem accions preventives i d’assessorament. Volem que tothom puga gaudir de les festes sense sexisme».