Podemos Alcoi mostra la seua satisfacció perquè el Govern de Pedro Sánchez accepta l’acord històric dels PGE de 2019 proposat per Unidos Podemos que, entenen, “millorarà directament la vida dels veïns i veïnes del municipi”.

Respecte a la lluita contra les violències masclistes aquest acord anuncia que “es tramitarà en el Congrés un projecte de Llei que done més protagonisme als ajuntaments retornant-los competències en aquesta matèria, per ser les administracions més properes a les víctimes”.

Des Podem Alcoi, la responsable de polítiques públiques Carmina Reig assenyala que “els ajuntaments que tinguen comptes públics sanejats podran dedicar part del seu superàvit al finançament del foment d’ocupació, construcció i rehabilitació d’habitatge o a les escoles infantils de 0 a 3 anys”. En la formació morada veuen totalment necessari adoptar mesures que proporcionen recursos a les famílies en situació més vulnerable, amb l’objectiu d’eradicar les mancances severes.

En el referit a l’impost de plusvàlua, aquest acord preveu crear un grup de treball constituït pel Ministeri d’Hisenda i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per a la compensació als Ajuntaments per les quantitats que hagen de retornar als contribuents per liquidacions de l’impost anteriors a aquesta reforma legislativa.

Asseguren a més que entre les mesures de l’acord, els Ajuntaments podran regular el preu del lloguer en les zones tensionades per l’especulació i augmentarà la protecció als inquilins. Així mateix s’incrementa de forma considerable el nombre d’habitatges en lloguer a preus assequibles, i així evitar la bambolla especulativa.

En el pla econòmic cal destacar la major pujada del salari mínim de la història de la democràcia; 900 euros en 2019, que pretén garantir als treballadors i treballadores un nivell de vida digne i la satisfacció de les seues necessitats i les de les seues famílies.