L’Ajuntament d’Alcoi ha obtingut dues subvencions del Servef amb les que contractarà a divuit treballadores i treballadors a través de dos programes d’ocupació dins de la iniciativa anomenada «Avalem Experiència». El programa permet, d’una banda donar una oportunitat laboral a persones desocupades majors de 30 anys i d’altra dotar als ajuntaments de personal en aquelles àrees que necessiten reforçar.
El primer dels programes amb un pressupost de 144.543 € permetrà contractar a 10 persones desocupades majors de 30 anys durant 6 mesos a jornada completa, els perfils d’aquests treballadors són:
2 oficials de jardineria, 2 oficials elèctrics i 4 oficials d’obres per al manteniment de carrers i parcs de la ciutat.
1 tècnic/a informàtic per al manteniment de les xarxes municipals.
1 Educador/a social per a un programa de mediació comunitària en zones de vulnerabilitat social

Els requisits a més de la titulació o experiència laboral adequada segons el cas, és estar inscrits en el Servef.
El segon programa amb un pressupost de 126.512€ permetrà contractar a 8 persones desocupades de llarga durada, que porten més de 360 dies inscrites al Servef. El contracte serà de 6 mesos a jornada completa amb els següents perfils:
1 enginyer tècnic forestal i 2 oficials de jardineria per a actuacions de prevenció d’incendis.
3 educadors ambientals per el projecte d’educació ciutadana per a la separació de residus.
1 dissenyador gràfic per al projecte de digitalització, tractament i conservació de l’arxiu municipal.
1 Informàtic per al control i estandardització d’alarmes i programa de gestió informàtica aplicada a la seguretat.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, destaca el gran esforç realitzat en contractació des de l’Ajuntament d’Alcoi: «Portem una legislatura on l’aposta per l’ocupació per part d’aquest Govern ha sigut molt important, mai s’havien realitzat tantes i tan variades contractacions, incloent a més a més a personal qualificat. Som una de les ciutats que més diners ha rebut i més persones ha pogut contractar als últims anys, per davant de ciutats molt més grans demostrant el gran treball que s’ha fet tant des de recursos humans com del departament d’orientació municipal».

Francés afegeix: « Si d’una banda amb l’Avalem Joves, hem contractat més de 350 persones gràcies a les subvencions de la Generalitat, cal destacar que l’Ajuntament també ha realitzat un important esforç en material i en recursos humans. D’altra banda, hem realitzat diferents plans d’ocupació per a persones majors de 30 anys, i fins i tot hem impulsar algun pla únicament amb recursos propis. És important també destacar que a més de donar oportunitats d’ocupació als alcoians es realitzen tasques que beneficien a la ciutat. Aquestes dues noves subvencions del Servef ens permet ampliar la contractació de persones majors de 30 anys per millorar les taxes d’ocupació no només de l’atur juvenil sinó de totes les franges d’edat. Alcoi ha reduït als últims anys, d’una manera important la taxa de l’atur però, per aquest Govern, l’esforç en millorar l’ocupació és i seguirà sent una prioritat».

Els perfils seran enviats per el Servef a l’Ajuntament, aquells interessats han d’estar donats d’alta en el servei valencià d’ocupació i formació o acudir al mateix a apuntar-se i complir els altres requisits de la convocatòria en la que participen.