L’Ajuntament d’Alcoi ha anunciat el nom de dos dels protagonistes, amb els càrrecs festers 2019, de la pròxima Festa de Moros i Cristians d’Alcoi. Carlos Merchán serà el que conceptualitze la festa en el cartell de Festes que l’1 d’abril presidirà la façana de l’Ajuntament d’Alcoi. Nascut en Salamanca, aquest pintor viu des de fa anys a Alcoi on ha format una família, i on sempre ha destacat per la seua implicació amb diferents entitats de la ciutat.

Va nàixer a Salamanca l’any 1962. Allí es va llicenciar en Belles Arts i va obtenir el títol de professor de Dibuix i Pintura en la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Salamanca. També ha fet el Curs de formació del professorat, Estructura del sistema educatiu espanyol, Disseny i desenvolupament curricular, Psicologia de l’educació i Didàctica especial.

Ha participat en una vintena d’exposicions tant individuals com col·lectives a municipis com Salamanca, València, La Corunya, Ontinyent, Otos i Alcoi. Actualment és articulista i il·lustrador en el periòdic «El Nostre Ciutat», anteriorment ho va ser del «Diario Información» i el «Ciudad de Alcoy». També és professor de dibuix i pintura en les Aules de la Tercera Edat d’Alcoi. Merchán va ser l’autor del cartell de la Verge dels Lliris de l’any 2011 i també ha estat autor del cartell de la Penya Bon Humor d’Alcoi, entre molts altres. Un artista que ha format una família a la ciutat, molt vinculat amb l’associacionisme i conegut i estimat per gran part de la societat alcoiana.

El regidor de Festes Raül Llopis explica: «Carlos Merchán tot i haver nascut a Salamanca, està totalment integrat en el societat alcoiana, ja que duu molts anys vivint en la nostra ciutat formant part de moltes iniciatives culturals. Merchan és com molts altres persones que viuen a Alcoi exemple d’eixa gent que s’ha instal·lat a la ciutat no només físicament sinó també des de l’estima i amor a aquesta societat, compartint la seua idiosincràsia, i participant de la mateixa amb més interés, ímpetu i il·lusió que ningú. Amb una trajectòria professional consolidada i un treball i predisposició personal total per ajudar, participar i projectar les arts plàstiques alcoianes, pensem que Merchán és també un molt merescut autor del cartell».