Rafael Jordà va nàixer en el Mas de la Font Dolça, i es va criar i és encara propietari del Mas del Barranc del Cint. Va lluitar a la Guerra Civil i tenia molta amistat amb Rafael Terol perquè va ser jardiner del Círculo Industrial, tal com va explicar al seu encontre.
L’any 1957 va emigrar a Argentina (San Juan) on va obrir una xicoteta empresa junt amb la seua dona Maria Jordà (que va morir no sent massa major) i quan va tornar a Alcoi, 3 anys després, van obrir també una xicoteta empresa tèxtil.
No es va tornar a casar, es va dedicar a viatjar per tota Europa i anava molt a la UDP a jugar al billar i a xarrar. El problema segons explica «és que tots els amics han mort». «És un ‘amo de casa’ molt eficient i sempre diu que no trobarà mai a ningú com la seua Maria. Té sols un fill, Rafa, mon pare, jo sóc l’única néta i té un besnét. El meu xiquet Oliver», explica la seua néta, Esther.