L’Ajuntament d’Alcoi a través de la regidoria de Medi ambient està portant endavant una campanya en el centre de la ciutat per a donar a conéixer als veïns d’aquest barri el nou sistema de recollida de brosses que s’engegarà a partir d’avui en aquesta zona. Hi haurà contenidors temporals que estaran col·locats a les 20 hores i seran retirats a les 2 de la matinada.

Diferents monitors/educadors estan informant els veïns del que serà el nou sistema. També estan treballant en la campanya joves d’ ‘Avalem’ que estan col·laborant en la recopilació de dades.
Avui instal·laran aquest tipus de contenidors substituint els punts on encara estan els metàl·lics de recollida lateral, els educadors seguiran informant fins al divendres. El dilluns instal·laran la resta i fins a aqueix dia hi haurà informadors en aqueixos punts.

En total hi haurà tretze punts de contenidors de posar i treure distribuïts en el nucli històric, així com la zona de Doña Amalia (dues ubicacions a l’altura dels nombres 33 i 51), i també en el carrer Alacant (nombres 42 i 61). La resta, quedaran situats en Sor Elena Picurelli 1, Casablanca 4-6-8, Ambaixador Irles (solar), Mossén Torregrosa 4, Sant Maure/*Sant Nicolau, El Tap 1/Sant Nicolau, Sant Mateu 3, Sant Josep 40 i Avinguda País Valencià (a esquena del Centre Cultural).

Els contenidors temporals fomentaran també el reciclatge, ja que es col·locaran dipòsits de vidre (verd), envasos (groc), paper i cartó (blau) i resta de desaprofitaments que no es reciclen (gris), continuant el sistema que es va emprant des de la instal·lació dels nous contenidors.

A més d’aquesta campanya informativa ‘in situ’ s’ha editat un fullet informatiu que serà repartit en els habitatges afectats per aquest nou sistema que segons explica el regidor de Medi ambient, Jordi Martínez, «l’objectiu evitar brutícia, olors i sorolls molests, aconseguirem tenir el centre més net, la gent s’està conscienciant bastant gràcies al treball que s’està portant endavant des de la setmana passada».