L’Ajuntament d’Alcoi va remetre a l’Associació de Veïns de l’Eixample-Benissaidó i Santa Rosa-La Mistera la memòria valorada de les obres d’urbanització de l’antiga explanació del ferrocarril d’Alcoi, el que es coneix com ‘La Via’ i fins ara, s’havia anomenat «el bulevard». Aquesta entitat ha valorat en el seu informe «de forma molt positiva» el nou projecte i ha fet algunes consideracions per millorar-lo.

L’Associació de Veïns de l’Eixample ressalta en el seu informe que «aquest projecte del Govern Municipal és molt diferent del presentat en 2004 i que assumeix moltes de les reivindicacions platejades aleshores com carril per sentit, millora de l’accessibilitat urbana eliminant punts estrets, carril-bici, millores en places d’aparcament…»

Les millores plantejades pels veïns en el seu informen se centren fonamentalment en canvis en les mesures dels escocells en alguns punts per tindre una vorera més ampla i la creació i manteniment de zones verdes. Tot i les millores plantejades, l’informe dels veïns aclareix que «en definitiva deixem clar que la valoració global és molt positiva».

El regidor de Territori, Manolo Gomicia, afirma que «Estem molt satisfets perquè els veïns estiguen contents amb el projecte plantejat pel nostre Govern, un projecte pensat per a les persones, partint de la base dels suggeriments veïnals volem fer un vial que aprofite per a descongestionar el trànsit d’Entença, que al mateix temps s’utilitze per poder passejar o anar en bicicleta, i que mai siga una espècie de circumval·lació per dins de la ciutat com volia fer el Partit Popular en el seu projecte».

«Estem demostrant que treballem diferent, pensant amb les persones i amb la seua participació, tal com vam dir, quan estiga Entença finalitzat, una reivindicació de fa més de 30 anys, el nostre objectiu és resoldre els problemes que hi ha al tram de la Via, una actuació que realitzarem per fases. Començarem amb els diners propis, intentant aconseguir finançament, que en el cas d’Entença ha suposat el 70% de dos milions d’euros» ha conclòs Gomicia.

Aquesta setmana també es farà una reunió amb tots els grups polítics per arreplegar les seues aportacions a l’avantprojecte. Amb totes les aportacions es licitarà la redacció del projecte de construcció que també inclourà un procés de participació obert a tota la ciutadania i col·lectius d’Alcoi.

Cal recordar que el anomenat «bulevard», ja que no tenia res a veure amb el que es considera una avinguda d’aquest tipus, aprovat pel govern del Partit Popular amb un pressupost de 27 milions d’euros amb informes en contra, va ser paralitzat amb el canvi de govern, ja que, asseveren “es va demostrar que presentava moltes deficiències”. El projecte va acabar als tribunals, ja que l’adjudicatari que era Enrique Ortiz va denunciar a l’Ajuntament fallant la justícia a favor de l’Ajuntament d’Alcoi, i recuperant les arques municipals 1,6 milions d’euros i evitant realitzar un projecte urbanístic que, diu el govern municipal “s’ha demostrat als tribunals que haguera sigut una ruïna urbanística i econòmica”.