La xarxa de Ciutats Amigues de la Infància té  114 nous membres , municipis, cabilds, consells insulars o mancomunitats que se sumen als qui han renovat (80) en aquesta convocatòria. D’aquesta forma, a partir d’ara són 274 els Governs Locals que han situat a la infància en el centre de les seues polítiques públiques. Gràcies a açò, el 41% dels xiquets, xiquetes i adolescents que viuen a Espanya, ho fan en una Ciutat Amiga de la infància. Alcoi, per primera vegada entra dins d’aquest llistat.

Cadascuna d’elles ha dissenyat un pla local que té com a objectiu millorar el benestar dels xiquets, xiquetes i adolescents, impulsa espais de participació a través de consells locals d’infància i treballa en aliança amb altres administracions públiques o entitats per a aconseguir els seus objectius. Aquest conjunt d’accions i el seu corresponent compromís pressupostari tenen per objecte contribuir als cinc objectius marc de la iniciativa:

Cada xiquet i xiqueta és valorat, respectat i tractat justament dins de les seues comunitats;
Les veus, necessitats i prioritats de cada xiquet i xiqueta s’escolten i es consideren en les normatives i polítiques públiques, en els pressupostos i en totes les decisions que els afecten;
Tots els xiquets i xiquetes tenen accés a serveis essencials de qualitat;
Tots els xiquets i xiquetes viuen en entorns segurs i nets;
Tots els xiquets i xiquetes tenen l’oportunitat de gaudir de la vida familiar, el joc i l’oci.

Toni Francés i Aroa Mira