Ja han començat les obres de repavimentació del carrer Sant Jaume i adequació dels solars del 34 al 44 del carrer Verge d’Agost. Va ser un dels projectes més votats en els pressupostos participatius 2017 que no s’ha fet fins ara per no coincidir amb altres obres com les del pont de Sant Jordi. La iniciativa pretén donar solució a un carrer que no compleix amb cap requisit d’accessibilitat.

Cal ressaltar que aquest carrer actualment no és accessible i compta amb unes voreres amb un ample variable que va des de 0,85 fins a 1,6 metres segons el punt del carrer. L’actuació preveu la creació d’una plataforma única mitjançant l’ampliació de les voreres existents, que a la vegada, donaran continuïtat al tram d’esquerra, prioritzant d’aquesta manera el transit per als vianants en els encreuaments amb els carrers Ambaixador Irles i Verge d’Agost. La cota de la calçada s’incrementarà fins a enrasar-se amb la rigola que delimitarà l’ús per als vianants, de l’ús destinat a vehicles i bicicletes. La vorera passarà a ser de granit rugós en lloc del marbre, aquest material redueix de forma considerable el risc de relliscar. Per a compensar l’eliminació dels aparcaments del carrer, el projecte contempla l’adequació dels solars del 34 al 44 del carrer Verge d’Agost, on podran estacionar els vehicles. Aquest espai està just darrere de la nova comissaria de Policia Nacional que compta amb càmeres de seguretat a l’exterior, alguna d’elles enfocada a aquest solar.

La zona destinada als vehicles i bicicletes passarà a ser d’asfalt, en lloc del formigó armat actual. L’obra va ser adjudicada a Construcciones y Excavaciones Miguel Martínez S.L. per 82.224,88 euros i estarà finalitzada abans del Nadal.

María Baca, edil de Democràcia Participativa, destaca que «aquesta proposta va ser una de les més votades per la ciutadania i és un exemple de la transversalitat que estem tenint des que vam accedir a la regidoria. A més de complir amb la proposta de millorar el carrer, complim amb el Pla d’Accessibilitat, totes elles iniciatives sorgides en diferents pressupostos participatius».

«És important que els alcoians i alcoianes vegen que els seus projectes es porten avant» afig Baca i convida a que els ciutadans participen en les votacions dels pressupostos participatius de 2019 que començaran el dilluns.