Del 29 d’octubre al 10 de novembre tenen lloc les XXXI Jornades de la Convivència; són dies amb què fomentar la germanor entre la gent major d’Alcoi. Des de la regidoria de Polítiques Socials, Aroa Mira, destaca el nou enfocament atorgat a la iniciativa, que «des de fa tres anys presenta un caràcter molt més cultural».

Part d’aquest vessant cultural es manifesta enguany amb l’exposició «El Modernisme» en la Fundación Mutua Levante, on estan exposades les pintures i els treballs manuals dels alumnes de les aules de tercera edat. Els mestres de pintura són José Borrell i Carlos Merchán, mentre que la de treballs manuals és Cristina Terol. L’exposició va ser inaugurada el dilluns.

El dimarts de vesprada, van dur endavant el cinefòrum sobre immigració amb la projecció de la pel·lícula, «Un franco, 14 pesetas».
Seguirà la programació cultural el divendres 2, amb la representació del sainet «El punt de Canyamaso» pel Grup de Teatre «El Llavador», amb la col·laboració del Centre de Majors «La Plaça». Una setmana després, divendres 9, tindrà lloc la representació d’ «Un Tenorio de Calbot!» pel Grup de Teatre del Centre de Majors d’Oliver. Les dues actuacions seran a les 19 hores en la Sala d’Actes de la Residència i Centre de Dia PMD Pintor Emilio Sala. La regidora Aroa Mira ha destacat el gran esforç i dedicació que els veterans intèrprets han protagonitzat per tal de fer possible aquest espectacle.

Altra de les activitats a destacar és el taller «Dóna-li marxa al cervell» impartit per la psicòloga, Gemma Camallonga. En aquest cas, serà el dimarts 6 a les 16:00 h en l’Associació de Veïns Font Roja, en el Camí, 40.

El programa inclou també dues excursions. La primera serà una visita guiada pel Refugi de Cervantes, dimecres 7 a les 17 hores i l’altra pel circuit Riverfit, divendres 9 amb eixida a les 9.15 des de la Plaça.

La música també està present en aquestes jornades, dissabte 3 serà la gala lírica de la UDP, a les 18 hores en el Teatre Calderón. Una setmana després el dissabte 10 es celebrarà certamen de corals i rondalles en el «Círculo Industrial».

La cloenda serà el dissabte 10, hi haurà un dinar de convivència a les 14 h en la Fila Judios. Al dinar el seguirà un ball amenitzat amb música en directe i l’acte de clausura a càrrec de l’alcalde, Toni Francés.