Cocentaina té un privilegi, i el té des de l’any 1346, en el qual el Rei Pere el Cerimoniós (II de València i IV d’Aragó) atorgava aqueixa gràcia. Des de fa 672 anys, els que vivim en aquesta terra sabem per tots els anys, per Tots Sants, tenim una cita ineludible en la capital del Comtat.

Els carrers de Cocentaina es converteixen en el Gran Basar valencià del segle XXI. En els xicotets carrers i grans avingudes de la localitat es pot trobar des de maquinària agrícola a vehicles d’alta gamma, perfums, essències, menjar, roba, animals… En definitiva en els quasi 800 llocs de vendes que enguany s’han instal·lat i pels quals han passat més de mig milió de persones, s’ha pogut comprar absolutament de tot.

Així és, Cocentaina té un privilegi que a més enguany ha estrenat declaració de Bé d’Interès Cultural. Un privilegi que el fem nostre i que avui mostrem amb la nostra particular mirada.