Hazael Rico Bernat ha guanyat el concurs del cartell anunciador de la Cavalcada de Reis 2019. El jurat seguint les bases i després de descartar prèviament els que no complien els criteris bàsics ha realitzat una votació segons indiquen les bases puntuant diferents aspectes, resultant guanyador «Almagaba» d’Hazael Rico Bernat amb 73 punts, superant amb escreix al segon classificat que ha tingut 49. L’autor és d’Alcoi, on va nàixer el 28 d’octubre de 1993, va estudiar en l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi.

El jurat estava format per Raül Llopis i Palmer, regidor de Festes, que ha actuat com a president, Montse Ripoll Pascual; professora de la Secció d’Expressió Plàstica i Visual i Directora de l’Escola de Belles Arts d’Alcoi, Rafael Calbo Such; Cap del Departament de Disseny Gràfic de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi, Margarita Valor Valor; Professora titular en el Departament d’Enginyeria Gràfica (DIG) del Campus d’Alcoi de la UPV, María del Carmen Calero García; del departament de Dibuix de l’IES Pare Vitòria d’Alcoi i Ignacio Trelis Sempere, Pintor i Assessor Artístic de l’Associació de Sant Jordi. Susana Sánchez Rei, funcionària de l’ajuntament d’Alcoi ha actuat com a secretària.

Després de descartar entre els 25 cartells presentats, en van quedar 12. El jurat va votar puntuant els següents aspectes: tècnica utilitzada, colors emprats, composició, simetria matemàtica, tipografia, originalitat, i presentació. Va resultar guanyador el cartell assenyalat amb el número 7, amb el títol «almagaba» i lema «almagaba», oberta la plica, aquesta correspon a Hazael Rico Bernat.

Amb les obres presentades es muntarà una exposició en l’Àgora que es podrà visitar del 3 al 27 de desembre en horari de 17 a 20 hores, de dilluns a divendres (excepte els dies festius).
El guanyador obté un premi de 1.100 euros de l’import de la qual es deduirà la quantia que fiscalment corresponga.

Cartell