L’ajuntament d’Alcoi ha donat a conèixer els 14 esportistes locals que han aconseguit aquest any ajudes dins de la convocatòria anual que es fa des del Centre d’Esports. Enguany es compta amb una partida de 12.000 euros, 2.000 més que l’any passat i 4.000 més que els anys anteriors. Les ajudes són per esportistes no professionals alcoians que disputen competicions d’àmbit superior al provincial, és a dir, autonòmic, nacional o internacional.

Alberto Belda, regidor d’Esports, destaca que «aquests esportistes duen el nom d’Alcoi per tota la Comunitat i l’Estat, amb les dificultats que suposa compaginar l’esport amb els estudis o el treball, considerem que tenen un gran mèrit, per això hem considerat aquest any augmentar la quantitat total de les ajudes i ens ha permés ajudar a més esportistes, en concret aquest any a 3 més».
«Són esportistes de diferents modalitats, és cert que no són esports majoritaris, però amb el seu esforç i el treball dels clubs s’estan aconseguint molt bons resultats».
«Es tracta d’ajudes que van dirigides a aquells esportistes que, sense ser professionals, tenen unes despeses per mantenir un nivell competitiu en acudir a campionats autonòmics o nacionals. La finalitat d’aquesta línia d’ajudes és que l’Ajuntament done suport a als esportistes de la ciutat que estan competint, perquè disposen de millors condicions de progressar i aconseguir les seues metes», conclou el regidor.

Han aconseguit les ajudes: Andrea Silva Pascual de patinatge artístic 1342,34 euros, Gaizka Porras Ferreiro de judo 1240,68 euros, Carlos Galera Cantó de BMX 1140,82 euros, Alejandro Cordero Pastor de BMX, 886,27 euros, Sonia Pla Ruiz, patinatge artístic, 878,08 euros, Ovidi Albert Espí; duatló atletisme, 854,18 euros. Daniela Picó Fernandez; gimnàstica rítimica, 813,26 euros, Sergi Valero Cantó; BMX 783,46 euros, Laura Mengual Ferrando; gimnàstica artística; 731,24 euros, Marta Tomás Blanes, gimnàstica artística, 691,3 euros, Irene Juan Aracil; gimnàstica artística, 679,19 euros, Iker Gómez Pérez, judo, 661,18 euros, María García Romero; gimnàstica rítmica, 648,25 euros i Inés Padilla Esteve; gimnàstica artística 644,97 euros.

Tal com arrepleguen les bases, els beneficiaris podien rebre un mínim de 500 euros i un màxim de 2.000, segons la classificació d’acord amb la puntuació obtinguda pels aspirants que hagen superat el mínim exigit i fins a esgotar el crèdit destinat.

Per a l’obtenció d’aquestes ajudes principalment es tenen en compte els criteris esportius, comptant la participació i els resultats en competicions, autonòmiques, nacionals i internacionals. També es considera el ser esportista d’elit reconegut per la Generalitat Valenciana. Finalment, també es valoren factors econòmics, com la renda i els estudis.

Tota la informació relativa a la convocatòria, tramitació i imprés oficial de la Regidoria que calia omplir per a poder optar a les ajudes, va ser enviada als clubs, i també estava disponible en la web del Centre d’Esports.