El divendres passat, l’alcalde Toni Francés i la regidora de Polítiques Socials, Aroa Mira, es van reunir en la Secretària Autonòmica de Serveis Socials i Autonomia Personal, Elena Ferrando, per parlar sobre diferents temes, entre ells, l’obertura del Centre de Malalts Mentals (CEEM). Per part de l’Ajuntament, s’han adjudicat les obres necessàries de climatització, contraincendis i telecomunicacions; i per part de Conselleria, hi ha dos milions d’euros per a equipar l’espai una vegada es faça la cessió de l’edifici al finalitzar les obres. El CEEM és un centre de caràcter comarcal que oferirà un total de 40 places de residència i 20 de centre de dia per a malalts mentals crònics.

Una vegada acabades les obres adjudicades per part de l’Ajuntament d’Alcoi i que tenen un termini previst de tres mesos, l’edifici estarà llest per a cedir-lo a Conselleria, que serà l’encarregada d’equipar-lo així com de gestionar-lo. La Conselleria de Polítiques Inclusives ha reservat al pressupost autonòmic dos milions d’euros per a poder posar en marxa el servei, que cal recordar, té caràcter comarcal. Pel que s’espera que al primer trimestre del 2018 ja es puga començar la selecció del personal per a treballar a aquest centre. En total, 60 famílies, 40 en règim de residència i 20 en atenció de dia, amb malalts mentals tindran un espai perquè aquells que ho necessiten tinguen una atenció sociosanitària especial.

«Parlem d’una instal·lació molt necessària per a moltes famílies que tenen malalts mentals, un centre que dóna solucions a aquells que més les necessiten amb un caràcter comarcal i, fins i tot, provincial. El CEEM és una de tantes herències urbanístiques amb problemes legals que vam rebre de l’anterior govern del Partit Popular com els jutjats, el Bulevard, el CADA, la Rosaleda… Un altre projecte que malgrat que les dificultats hem solucionat i que esperem poder entregar a Conselleria ben aviat perquè es pose en marxa als primers mesos del 2019» explica Aroa Mira, regidora de Polítiques Socials.

Moment de la reunió