Tres noves entitats alcoianes ajudaran enguany als Reis Mags en la cavalcada més antiga del món. Una associació cultural, una filà i un club esportiu seran els encarregats de fer que la il·lusió arribe a milers de xiquetes i xiquets aquest any en Alcoi.

Els tres Reis Mags tornaran a visitar, aquest any, la nostra ciutat en la CXXXIV Cavalcada, declarada Bé d’Interés Cultural i Festa d’Interés Turístic Nacional, el dia 5 de gener a poqueta nit. Ses Majestat contaran amb l’ajuda de tres entitats alcoianes que ajudaran per a què tot funcione perfectament, acompanyant al seguici reial.

Enguany, l’Associació Jesuset del Miracle que ha celebrat els 450 anys de la seua celebració, acompanyarà a Melcior i la seua comitiva ; la Filà ‘Mozárabes’ ajudaran al “El negre” i l’històric club de futbol alcoià, que porta més de 75 anys desenvolupant la seua tasca esportiva, El Club Deportivo Plana, seran els encarregats d’ajudar als preparatius de l’últim Rei. Caramels, besos i molta il·lusió seran els elements fonamentals de les comitives reials que gràcies a les entitats alcoianes desfilaran sense problemes pels carrers alcoians plens de ciutadans i turistes.

Raül Llopis, regidor de Festes explica la importància social d’aquest acompanyament: «L’acompanyament dels tres Reis Mags a Alcoi és la més clara representació de la important participació socials que el Nadal alcoià té a la nostra societat. Una representació on participen desenes d’entitats alcoianes de l’ampli i ric teixit associatiu que tenim a la ciutat. Més de mil de persones, que s’impliquen, treballen i es deixen la pell, i tots ells són importantíssim per a que la màgia del Nadal Alcoià, únic al món, ens faça somiar i il·lusionar-nos any rere any, fent realitat els somnis infantils!».