L’Ajuntament d’Alcoi, mitjançant el departament de Protecció Civil, ha proveït recentment al Teatre Calderón d’Alcoi d’un equip desfibril·lador extern (DESA) perquè estiga preparat per a atendre qualsevol parada cardíaca que es puga produir al centre cultural alcoià.

Segons el Decret 159/2017 de 6 d’octubre aprovat pel Consell, aquest equip ha d’estar obligatòriament ubicat als espais públics que puguen albergar un aforament igual o superior a les 1.000 persones, entre altres supòsits específics. En el cas del Teatre Calderón, aquesta xifra s’abastaria amb la suma resultant entre el públic assistent, la companyia o entitat encarregada de l’activitat programada així com el personal propi del centre. Amb la recent instal·lació d’aquest equip DESA, el Teatre Calderón d’Alcoi ja és un espai cardioprotegit.