El pròxim dilluns 19 de novembre es realitzarà l’asfaltat de la segona fase de les obres d’Entença, és a dir el tram que va des de Góngora fins Isabel la Catòlica, i es tancarà al trànsit des de Góngora fins Isaac Peral per dur endavant la tercera fase. També s’asfaltarà el dilluns l’encreuament d’Entença amb Espronceda. Cal ressaltar que a la nit, l’encreuament de Góngora tornarà a estar obert al trànsit, facilitant d’aquesta manera l’accés al centre històric de la ciutat. Després de l’asfaltat del dilluns, durant la setmana es procedirà a pintar la calçada i s’espera obrir la segona fase a la circulació el divendres 24.

Pel que respecta a la tercera fase, els terminis indiquen que estarà oberta al trànsit abans de final d’any.
Quant al mobiliari, tot i que en principi s’havia previst col·locar-lo quan acabarà l’asfaltat, s’està treballant de valent per avançar l’emplaçament de les papereres i està previst que d’ací a poc temps comence la instal·lació de l’arbrat i el muntatge de les fanals en els trams compresos en la primera i segona fase.

El regidor de Territori i Ciutat Intel·ligent, Manolo Gomicia recorda que «Estem davant d’una de les obres fonamentals de la ciutat. Sabem que totes les obres són molestes però estem treballant intensament per a avançar tot el possible els terminis previstos en un principi, obrint al trànsit de vehicles, encara que cal entendre que les obres no estan acabades».

«La reurbanització del carrer Entença és una obra pendent a la ciutat des de fa més de 40 anys, el projecte que va estar licitat per dos milions d’euros pretén reconvertir, apostant per la sostenibilitat i la ciutat intel·ligent, aquest carrer central que travessa la ciutat, i que, en un moment o altre, tots els ciutadans utilitzem, finalment tindrem un carrer Entença que tots ens mereixem», conclou, Gomicia.

Recordem que recentment l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) va dur endavant la primera convocatòria d’«Accions complementàries d’impuls i enfortiment de la innovació» en la que va seleccionar 9 iniciatives, entre les quals únicament es troba un ajuntament, i és el d’Alcoi. A aquesta convocatòria es van presentar més de 30 projectes per part d’universitats, instituts tecnològics, associacions i ajuntaments.
L’ajuntament de la nostra ciutat ha estat triat amb el projecte «Street Lab Na Saurina d’Entença» essent la segona quantia més alta de totes les subvencions concedides amb més de 93.000 euros. El projecte subvencionat contempla la primera fase de la creació del «Lab» al llarg del carrer, és a dir, la planificació del disseny i organització del futur ús del laboratori i la dotació dels mitjans necessaris per a la seua futura explotació.