La inauguració de l’«IVAM CADA ALCOI» va reunir en l’edifici de l’antic Monte de Piedad a més de 2500 persones del teixit associatiu de la ciutat que van voler acostar-se per conéixer de primera mà un dels centres d’art contemporani més importants de la Comunitat Valenciana i d’Espanya. El hall del centre es va quedar xicotet per escoltar les paraules dels principals representants institucionals i les diferents plantes van rebre també la visita del nombrós públic que es va perllongar des de les 18 hores, inici oficial de la inauguració fins a les 22 hores.

La inauguració oberta a tota la ciutadania va comptar amb la presència del President, Ximo Puig i el conseller de Cultura, Vicent Marzà, i va estar amenitzada amb música en directe de tres grups alcoians: «Júlia», «We are not Brothers» i «Revê Disco Club» en una vetllada on Alcoi va tornar a rebre l’atenció dels mitjans de comunicació de tota la Comunitat. A més de les 2500 persones de la inauguració, cal indicar que el  el dissabte durant tot el dia, van acudir més de 300 persones a visitar el centre i gaudir de les dues primeres visites guiades. Diumenge al matí, prop de 100 persones més van arribar al «Ivam Cada Alcoi».

A les visites guiades per a públic adult se sumaran ben aviat tant per part de l’Ivam com de la Fundació Caja Mediterráneo visites i tallers per a escolars així com diferents esdeveniments que atrauran públic divers. Hui mateix s’inaugura a l’IVAM CADA ALCOI, la Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV, i aquesta setmana també es realitzaran les Jornades sobre el Patrimoni Industrial. La primera setmana de desembre el nou centre també acollirà un congrés nacional sobre «l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani».

La repercussió mediàtica de l’esdeveniment també va ser notable als diferents mitjans valencians així com a les diferents xarxes socials. En aquest aspecte, en tals sols una setmana la pàgina de Facebook ha arribat als més de 1.400 seguidors i un abast de més de 12.000 persones en les publicacions realitzades.

Raül Llopis, regidor de Cultura, destaca l’inici de la nova proposta cultural alcoiana: «Arranquem amb força i moltes ganes, les perspectives per a l’IVAM CADA ALCOI són molt bones tenim un projecte innovador, potent i que obri moltes oportunitats culturals i turístiques a Alcoi. Per descomptat encara ens queda molta feina però estem segurs que en el pròxim any tindrem notícies positives i els alcoians podran veure en primera persona la sort que tenim de poder comptar amb un projecte d’aquesta dimensió».