Dos anys després que l’Ajuntament d’Alcoi decidira donar a Camilo Blanes, més conegut com Camilo Sesto, medalla d’or i fill predilecte de la ciutat, Alcoi ha decidit dedicar l’avinguda  la Alameda a ‘artista. L’acte homenatge coincideix també amb el llançament del disc «Camilo Sinfónico» que es produirà el 23 de novembre en Madrid, i que compta amb la col·laboració d’artistes reconegudes com Marta Sánchez, Mónica Naranjo, Pastora Soler i Ruth Lorenzo.


L’artista té previst traslladar-se a la ciutat el dimarts 27 de novembre però serà el dimecres 28 quan Alcoi realitzarà els diferents actes d’homenatge. D’una banda, es realitzaran dues projeccions en el teatre Calderón, a les 17.30 i 19.00 hores, del documental sobre la vida de l’artista realitzat per Óscar García Blesa, autor de #VIVE, la més recent biografia de Alejandro Sanz. Per veure el documental, es repartiran més de 1000 invitacions gratuïtes amb un màxim de 4 per persona. Les invitacions es repartiran en el hall de l’IVAM CADA ALCOI, el dilluns 26 de novembre a partir de les 10 hores fins esgotar existències i s’entregaran escrupolosament per ordre de funció i aforament.  Després de les dues projeccions, a les 21.00 hores, Camilo Sesto, en la zona de la Rosaleda, obrirà la placa que portarà el seu nom tancant així els homenatges d’Alcoi a aquesta figura universal de la música nascuda a la nostra ciutat.

Recordem que després d’anys d’oblit per part de les institucions, l’actual govern de la ciutat, de la mà del Club de Fans Camilo Sesto, va establir relacions amb l’artista alcoià en 2016, i es va decidir fer un reconeixement a una de les figures internacionals més rellevants en el món de la cançó coincidint amb el seu 70 aniversari. En novembre del 2016, Camilo Blanes rebia la màxima distinció de la ciutat, la Medalla d’Or i el títol de Fill Predilecte d’Alcoi.

Camilo Sesto és el nom artístic de Camilo Blanes Cortés que va nàixer a Alcoi, l’any 1946. És un cantant, productor musical i compositor espanyol de balada romàntica, pop i rock. És un dels artistes insígnia d’Espanya, guardonat en 2011 amb la medalla «Màxim orgull hispà» lliurat en la ciutat de Las Vegas als Estats Units. Ha editat àlbums en anglès i algunes de les seues cançons clàssiques les ha interpretat en italià, portuguès i alemany. Gràcies a la seua frenètica activitat discogràfica en les dècades de 1970 i 1980 i amb més de 100 milions de discos venuts, continua sent un dels intèrprets amb major quantitat de números 1, amb 52 en total, i 18 en la llista dels 40 principals.

Com a compositor ha escrit cançons per a artistes com Miguel Bosé, Ángela Carrasco, Lani Hall, Audrey Landers, Lucía Méndez, Manolo Otero, Sergio Fachelli i José José, entre altres. En 1975, va protagonitzar el paper de Jesús en l’òpera rock Jesucrist Superstar, que ell mateix va finançar en la seua adaptació a l’espanyol. Malgrat l’abandó de les seues actuacions en directe, Camilo ha seguit des del 2014 amb algunes presentacions a Argentina, Xile, Perú, Colòmbia, Puerto Rico, Mèxic i els Estats Units. A la fi del 2016, coincidint amb el seu aniversari número 70, publica un nou recopilatori anomenat «Camilo70», aquest CD conté 60 cançons, entre èxits i temes inèdits.