El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, ha explicat a una roda de premsa celebrada aquest matí a l’ajuntament d’Alcoi, la campanya de sensibilització que es durà a terme sobre les conseqüències de tirar tovalloletes humides i altres residus al vàter, fet que provoca embussos i pot generar desbordament d’aigües fecals als carrers i avaries a les depuradores. Una problemàtica, generalitzada a les nostres ciutats, que te un el conseqüent cost econòmic, que pot acabar repercutint en la factura del ciutadà.

Una campanya ve provocada en part per la mala informació que els propis fabricants donen dels seus productes, que inciten a pensar que es poden rebutjar pel vàter. De la mà d’Aqualia, l’empresa concessionària del servei d’aigües de la ciutat, es farà una campanya en diversos formats per a arribar al màxim de població possible.

Així, es farà  concurs de dibuix, xarrades, imants per al frigorífic, difusió en mitjans de comunicació seran algunes de les plataformes per a la campanya. De la mateixa manera es plantegen idees més noves com una acció artística pintant espais urbans.

La informació sobre elements que han de ser rebutjats de forma adequada s’estén a més als fàrmacs, els olis i en definitiva, tracta de conscienciar que el vàter no és una paperera.