Per a la plataforma ciutadana la transparència és un dels eixos fonamentals per un bon govern i un adequat funcionament de l’administració pública. Aquesta, a més d’implicar a la ciutadania en la presa de decisions i en la seua capacitat d’estar informada, és una obligació ètica, diuen, de tota institució que gestiona diners públics i pren decisions que afecten el conjunt dels veïns i veïnes de la ciutat.

Es per això que el grup municipal Guanyar Alcoi demanarà al Govern Municipal que les actes dels plenaris siguen públiques i de fàcil accés per a la ciutadania, “com ja ho són en la gran majoria d’Ajuntaments i ho van ser a l’Ajuntament d’Alcoi de juny a novembre de 2015 per tal de complir certs requisits de transparència en una plataforma web que mesura la transparència de certes administracions. Una vegada mesurat aquest índex, no es van tornar a publicar les actes dels Plenaris on consten totes les decisions preses per la corporació municipal”, asseguren.

La regidora de Guanyar Alcoi, Vicky Llàcer, remarca que «no entenem el motiu pel qual les actes no es publiquen, sent els plenaris oberts al públic i tenint en compte que a les sessions plenàries es decideixen qüestions importants per a la ciutadania que aquesta hauria de tenir el dret de conèixer i de saber el posicionament i els arguments de cadascun dels partits que representen la corporació municipal».

En aquest aspecte, des de Guanyar Alcoi, es presentarà un prec al Ple perquè les actes siguen públiques, en format obert i fàcilment consultable per tota la ciutadania.