Alcoi rebrà una subvenció del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, que s’ha publicat avui al BOE. Una ajuda de 541.572,84 euros per al projecte que va presentar l’Ajuntament per reparar els danys que va sofrir el talús del riu Barxell a causa del temporal d’aire, pluges i vent, talús on estan situades quatre filaes de la ciutat que veure també afectats els seus edificis.

Cal recordar que Alcoi també va rebre per solucionar els efectes del temporal una subvenció de la Diputació d’Alacant de 220.304, 185.045 euros destinats al parc del Romeral, on l’Ajuntament també té previst posar un parc infantil tematitzat amb el castell de Festes, i 35.259 més per al parc de Cervantes. D’altra banda, la Generalitat també va aportar, per la seua banda, prop de 90.000 euros.

El BOE d’avui publica les ajudes del Govern d’Espanya per a l’execució d’obres de reparació de danys de catàstrofes naturals i l’Ajuntament d’Alcoi és l’entitat municipal que més diners rep de tota la Comunitat Valenciana, en total, 541.572,84 euros, quantia destinada a la consolidació del talús del riu Barxell, lloc on estan situats els edificis dels Muntanyesos, Realistes, Llana i Abencejarres. En total, el Ministeri ha donat prop de 10 milions d’euros a la Comunitat Valenciana, 5 milions d’ells a la província d’Alacant.

Cal recordar que el projecte «Obras de Recalce de edificio en C/ Bisbe Orberá en zona inestable a su ladera trasera» ja ha estat adjudicat a l’empresa Promed Consulting S.L. i l’inici de les obres és imminent. D’altra banda, també està prevista la licitació de les obres per a la consolidació de la part de sota del talús al llarg del mes de desembre.

L’alcalde, Toni Francés, explica: «Des del moment dels lliscament del talús hem treballat intensament per solucionar aquesta situació en un projecte amb dificultats jurídiques i tècniques evidents i amb un cost molt elevat, ja que supera el milió d’euros. En breu començarem les obres per el recalçament d’un edifici del carrer Bisbe Orberà i també licitarem l’actuació per consolidar la part de sota del talús, obres subvencionades amb més de 500.000 euros pel Ministeri».

Francés afegeix: «Cal destacar l’intens treball municipal per a presentar projectes i ajudes a totes les administracions, generalitat, diputació, govern d’Espanya i Europa, projectes ambiciosos que aconsegueixen recolzament amb ajudes econòmiques molts altres, i que s’han convertit en exemple per a altres municipis. En aquest cas, Alcoi és amb diferència l’ajuntament que més rep de tota la Comunitat, es cert, que en aquest cas són ajudes pel temporal però es que en els últims anys, Alcoi ha aconseguit en total més de 20 milions d’euros de subvencions d’administracions de tots els colors polítics, i això demostra clarament que les coses estan fent-se bé».