El divendres 30 de novembre, es va celebrar el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, per aquest motiu, l’Ajuntament ha organitzat diferents activitats, entre elles, contacontes per a menuts i per a la gent gran.

Aquest any el lema del dia de les Ciutats Educadores és «Teixint una xarxa de complicitats», «el fet de ser ciutat Educadora es refereix a tots els àmbits, no només a les escoles, per això, cal destacar que biblioteques, museus, centres culturals, de salut, esportius, serveis municipals, associacions, teixit empresarial, mitjans de comunicació, etc han de comptar amb propostes educatives innovadores des de l’àmbit no reglat i informal que han de complementar i enriquir l’educació formal. Hi ha molts programes que es duen endavant des de diferents departaments de l’Ajuntament perquè els xiquets participen, com els pressupostos participatius per a xiquets o el CLIA, que es va formalitzar fa un any, també activitats que complementen la formació de les persones no tan sols en l’edat escolar, com l’Escola Municipal de Teatre, Belles Arts o l’Escola Oficial d’Idiomes», destaca Alberto Belda, regidor d’Educació.

Alberto Belda, ha explicat que «Alcoi es compromet amb el Dret a la Ciutat Educadora, com a extensió del dret fonamental de totes les persones a l’educació i com a vehicle per a fer realitat altres drets fonamentals. Entenem el Dret a l’Educació com a motor de desenvolupament humà, social i econòmic de les persones i les comunitats, i element indispensable per a aconseguir un desenvolupament sostenible, una ciutadania activa i una pau duradora».

«Des del govern municipal s’assumeix el compromís amb l’educació, una educació inclusiva i de qualitat al llarg de la vida, assegurant que aquest dret puga fer-se efectiu sense cap discriminació i reforçant la important labor que exerceixen els centres educatius i les famílies», afirma, Belda.

El regidor conclou dient que «Convençuts de l’enorme poder de transformació social de l’educació, reconeixem i recolzem la valuosa labor educativa que realitzen tots aquests agents en la construcció d’aquest model de ciutat. Amb açò, estem contribuint a un canvi de paradigma en educació».

Pel que fa a les activitats, durant la setmana dilluns i dimecres hi ha hagut contacontes a càrrec de Jordi Raül Verdú en el Centre Cultural Mario Silvestre que ha acollit visites concertades d’alumnat de 3r de Primària. Demà a les 18 hores el mateix Jordi Raül Verdú farà contacontes per adults a l’Àgora, l’entrada serà lliure. L’ajuntament ha enviat als centres educatius el manifest (que us adjuntem), la cançó i un trencaclosques de paper perquè cada centre organitze les seues activitats per a commemorar aquest dia de forma lúdica.