Fa quasi un any, en gener de 2018, Guanyar Alcoi va presentar un prec al plenari instant al Govern del PSOE a presentar la sol·licitud al programa de la Unió Europea WIFI4EU. Aquest programa dota de subvencions de 15.000 euros a cada municipi de la Unió Europea seleccionat per tal de finançar la instal·lació de punts de wifi en espais públics que oferisquen durant almenys tres anys accés gratuït a internet als residents i als qui estiguen de pas.

Tal com explica la regidora Vicky Llàcer «en el plenari de gener el Govern ens va dir que aquestes ajudes estaven destinades a ciutats més xicotetes que Alcoi i ara veiem amb sorpresa que les ajudes s’han donat a ciutats com Córdoba, Gijón o Salamanca.»

Ara, 224 poblacions espanyoles han sigut seleccionades per la comissió europea per aquest programa de wifi gratuït en espais públics i Alcoi, la Smart city per excel·lència, diuen, ha quedat fora en la primera convocatòria.

Des de Guanyar Alcoi es lamenta que aquest programa europeu no haja pogut arribar a Alcoi i que se li haja donat poca importància. «El govern ens va dir que les quantitats no eren excessivament elevades però nosaltres creiem que aquests 15.000 euros podrien haver ajudat a implantar un servei que afavoriria a la ciutadania» continua Llàcer.

En aquesta ocasió l’únic criteri de selecció era l’ordre de presentació de sol·licituds «però de nou, com a les ajudes de l’1% cultural, l’EDUSI o altres subvencions ens hem quedat fora a la primera convocatòria. Veiem que a aquest Govern li passa moltes vegades el mateix i esperem que en pròximes convocatòries el Govern siga més eficient a l’hora de fer la sol·licitud i ens puguen seleccionar per a aquestes ajudes de la Unió Europea que ajudarien en el possible a implantar wifi gratuït a Alcoi» conclou la regidora de la plataforma ciutadana.