L’IES Cotes Baixes d’Alcoi ha celebrat hui la VII Edició de la Cursa Solidària, que s’emmarca en les activitats incloses en les Jornades d’Activitats Formatives i Esportives. La iniciativa ha comptat amb la participació de tot l’alumnat de 1r d’ESO i amb la col·laboració de l’AMPA i el professorat del centre. L’activitat estava oberta també a tots els pares i mares d’alumnes que volgueren sumar-se.

La carrera solidària s’ha realitzat mantenint mateix itinerari que la passada edició, l’Avinguda de la Hispanitat. El circuit a recórrer partia des de la rotonda de Mercadona fins a l’altura del Parc de la Zona Nord. Els participants havien de donar diverses voltes al perímetre delimitat i per cada una de les voltes que completaren donaven un euro solidari. L’AMPA s’ha sumat al patrocini de la iniciativa aportant els euros dels pares i mares participants. Una vegada comptabilitzades totes les voltes, enguany s’ha recaptat prop de 1.000 euros. L’activitat ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia a l’hora de tallar el tràfic i vetlar per la seguretat dels participants.

L’alumne que més voltes ha aconseguit, 24 en total, ha sigut Hamudi Hamoudi Mohamed.

A fi d’involucrar al barri i aconseguir patrocinadors, uns dies abans de la carrera, els alumnes van repartir cartells i van explicar la iniciativa entre els comerços i veïns de la zona que es van bolcar amb l’activitat, aconseguint recaptar prop d’altres 1.000 euros més en col·laboracions.

Els 2.000 euros de fons aconseguits entre patrocinis i participació en la carrera solidària enguany van destinats a la lluita i investigació contra el càncer, i seran donats a l’associació comarcal SOLC i a l’Associació Espanyola contra el Càncer, AECC , que treballen per a recolzar i acompanyar les persones malaltes i les seues famílies, i finançar projectes d’investigació que permeten un millor diagnòstic i tractament del càncer; així com, a la Fundació Unoentrecienmil, en la seua lluita contra la leucèmia infantil i que té com a compromís llançar projectes d’investigació tots els anys per a acabar amb aquesta malaltia.

Els alumnes de 1r d’ESO han estat un mes preparant-se per a la carrera durant les hores d’educació física. La responsable de la matèria, Verónica Sempere, destaca que a més de la recaptació de fons aquesta iniciativa “té com a objectiu treballar amb els alumnes valors com la solidaritat, la cooperació, el respecte, l’esforç, així com fomentar hàbits de vida saludable”.