Després d’acordar amb els comerciants abans del passat estiu l’eliminació de l’ORA en la nostra ciutat. L’ajuntament, tal com va indicar, està treballant per a cercar la solució adequada, amb l’elaboració d’un Pla d’Estacionament Sostenible.

El primer pas portat avant és la realització d’una enquesta, a la qual es pot accedir en aquest enllaç i que està publicada en el Facebook d’Obres i Serveis i del mateix ajuntament. L’objectiu d’aquesta consulta és conéixer els hàbits de la ciutadania en relació a la mobilitat i aparcament, saber el nivell d’utilització del vehicle, per a açò hi ha preguntes amb la finalitat d’esbrinar quin és la manera de transport habitual, quants vehicles hi ha en la unitat familiar, xifra de desplaçaments al dia, si es tenen places d’aparcament, la quantitat de dies a la setmana que s’utilitza el vehicle, els motius de desplaçament i entre quins barris, així com els horaris. També consulten sobre si s’estima que hi ha suficients aparcaments privats i zones d’estacionament en la via pública.

Amb aquesta enquesta se cerca recopilar la màxima informació possible, coneixent la situació real quant a aparcament, necessitats i demandes, bàsic per a dur a terme el pla d’estacionament sostenible.
“El sistema que teníem no oferia rotació, i instal·lar una aplicació per a pagar des del mòbil com hi ha en altres ciutats, l’única cosa que aconsegueix és precisament el contrari, que l’empresa obtinguera més recaptació, però no una solució al problema, per açò no ens hem quedat de braços plegats esperant que passe un any, fa temps que estem treballant per a conéixer les necessitats reals de la ciutat i donar amb el sistema que millor s’adapte a elles”, explica l’edil de Mobilitat, Jordi Martínez.

Martínez recalca “volem tenir el nombre més gran de dades possible, animem als ciutadans a participar en aquesta enquesta”. Una vegada finalitze i es recopile la informació, el següent pas serà realitzar reunions amb veïns, comerciants i diferents entitats, per a arreplegar aportacions, cercant el consens referent a l’actuació que s’engegue. “Cerquem engegar les actuacions necessàries per a facilitar la rotació de vehicles. Hi ha barris en els quals hi ha moments en què és molt complicat trobar aparcament quan s’acudeix a realitzar algun tipus de gestió o compres, amb independència de les persones residents”, afirma l’edil.
L’objectiu és que abans que finalitze enguany o a principis del pròxim es compte amb un esborrany en el qual s’arrepleguen les dades aconseguides arran de l’enquesta i començar a treballar amb entitats, ja que s’obrirà un procés de participació per a definir aquestes qüestions referents a l’estacionament en la ciutat.