La plataforma ciutadana Guanyar Alcoi durant l’estiu de 2018 ha estat recopilant les propostes preliminars per presentar-la als Pressupostos municipals del 2019, aquestes encara estan a expenses que s’incorporen noves iniciatives en els tallers que Guanyar Alcoi ve convocant els anteriors anys entre desembre i gener.

Aquest document de propostes preliminars està compost per 73 punts. La Portaveu del grup municipal Guanyar Alcoi, Estefania Blanes, assenyala que “hem tractat d’incidir en dos punts: la promoció econòmica, apostant pels autònoms, pel foment de l’empresa participativa integral i per crear un programa d’acompanyament de persones en atur; i els serveis socials, fomentant el lloguer social, la creació d’un pla d’actuació per a la integració social de persones en risc d’exclusió centrat al nucli històric i la construcció d’una residència geriàtrica per a majors”.

“Podríem dir que el fil conductor d’aquest document és establir propostes d’innovació urbana, industrial i social per generar una ciutat dinàmica, activa, amb millors condicions de vida i amb treball de qualitat”, anuncia Blanes.

La Portaveu assegura que “estem estudiant el document que ens ha remés el Govern i estem revisant en quin grau s’accepten o no les nostres propostes per tractar que aquestes s’implementen pel bé d’Alcoi independentment que donem o no suport als pressupostos, és a dir, que si el Govern de Toni Francés les considera positives, que les aculla al Pressupost i que no tracte de comerciar amb elles per tenir el nostre suport puntual”.

Blanes conclou dient que “com ja hem dit, aquestes més de 70 propostes són preliminars, és a dir, se n’afegiran més que sortiran dels tallers que organitzem amb col·lectius i persones interessades per tractar de fer un document el més complet possible”.