L’any passat, Alcoi estrenava llum de Nadal pròpia, un disseny inspirat en el segell d’ «Alcoi Ciutat de Nadal», que inclou a un Rei sobre camell, i motius modernistes, fabricada amb materials actuals i l’última tecnologia, que va sorprendre pel seu bon resultat i va ser rebuda amb entusiasme per les alcoianes i alcoians. Aquest any, l’Ajuntament ha augmentat la decoració una vegada confirmat que els nous motius havien tingut bona acollida i acomplien a la perfecció amb la seua funció.

L’ampliació realitzada enguany permet que els principals carrers per on transcorren els actes nadalencs tinguen una enramà pròpia, un fet diferencial que només es pot trobar a Alcoi i que reforça la marca «Alcoi, Ciutat de Nadal». Els nous trams que ja llueixen les noves llums nadal alcoià en 2019 són el Camí, País Valencià, Gonçal Barrachina i la Plaça Espanya. Per a aconseguir-ho s’ha hagut d’adaptar el model fabricat i col·locat l’any passat ja que les necessitats dels nous espais no eren les mateixes.

El principal problema radicava en l’amplada del Camí i País Valencià i l’adaptació de l’enramà sense trastocar el bon resultat ni l’estètica dels primers models. Al mateix temps, la decoració també havia d’adaptar-se a la plaça Espanya pel que no eren trams de balcó a balcó sinó motius que pogueren estar en les faroles d’un dels punts centrals del nostre Nadal.

Alcoi ja té a dia d’avui 89 motius d’enramà pròpia, 60 d’ells nous. L’any passat es van estrenar 29 motius, 18 en Sant Nicolau i 11 en Sant Llorenç ; i enguany els 60 restants, repartits de la següent manera: 13 al País Valencià, 3 en Gonçal Barrachina, 22 en la Plaça i 22 en el Camí. El cost total ha estat de 150.000 euros, 50.000 l’any passat i 100.000 euros per als nous motius d’enguany. La il·luminació està fabricada en led, afavorint un consum responsable i respectuós amb el medi ambient.

«El disseny que vam estrenar l’any passat va ser un èxit total i es va rebre amb unanimitat per tota la ciutat, ara el repte consistia en mantindre el disseny però adaptar-lo amb garanties a les circumstàncies dels nous llocs on s’havia de col·locar, crec que el repte s’ha assolit i tenim una enramà única i inigualable, tradicional en les formes però moderna en els materials, amb una llum espectacular i una estètica que supera qualsevol altra enramà» explica Raül Llopis, regidor de Festes.

Llopis conclou: «Tenir aquest fet diferencial és sens dubte important per a promocionar el nostre Nadal, hem treballat per a que aquest patrimoni de totes les alcoians i alcoians siga únic i acorde al nostre Nadal tradicional, i a dia d’avui, cap altre poble pot lluir d’una enramà innovadora, atractiva i única com la d’Alcoi».

Nova enramà