AVANCEN A BON RITME LES OBRES DE LA QUARTA FASE DEL GRUP SANT JORDI
L’ALCALDE VISITA LES OBRES FINANÇADES PER LA GENERALITAT

Les obres d’adequació funcional i rehabilitació de les façanes i cobertes de les 20 habitatges del Grup Sant Jordi situades entre el carrer Espronceda i Na Saurina d’Entença, que pertanyen a la fase IV de la rehabilitació, avancen a bon ritme tal i com ha pogut comprovar l’alcalde, Toni Francés, a peu d’obra. Els responsables de l’actuació han informat al primer edil que la previsió és que els treballs estiguen acabats en poc més d’un mes.

El pressupost de l’obra ascendeix a 398.355,73 euros, iva inclòs, i va ser adjudicada al mes de novembre a l’empresa Cantó Obras S.L amb un termini d’execució màxim de quatre mesos. La rehabilitació consisteix en donar solució a les diferents patologies que té l’edifici: humitats en el entresòls, assentament del paviment de les plantes baixes, mal estat de les cobertes i façanes i estat deficient de les instal·lacions interiors. També s’actua als patis dels immobles. Els tres immobles rehabilitats, que comptem amb un total de 20 habitatges estan situats en el carrer Entença 3 i 5, i Espronceda número 6.
Toni Francés, alcalde d’Alcoi, mostra la seua satisfacció per la solució d’un dels molts problemes heretats del govern del Partit Popular: «Per fi, els veïns del Grup Sant Jordi veuen com les seues cases són rehabilitades. La mala gestió del Partit Popular va suposar que una part dels veïns es quedaren sense poder iniciar la rehabilitació, tal i com vam assegurar, no pensàvem deixar de treballar fins donar una solució a aquestes 20 famílies. Ara ja podem veure com avancen les obres tancant un altre dels capítols de mala gestió que vam rebre d’anteriors governs i als que hem donat solució malgrat les dificultats».
Cal recordar que l’obra va ser paralitzada al 2012, quan un any després de començar la rehabilitació d’aquest grup de cases gràcies al Plan Estatal de Vivienda 2005-2008 entre Generalitat i el Ministeri, l’empresa va abandonar la feina ja que no cobrava per part de la Generalitat Valenciana, governada pel Partit Popular. Aquella paralització va suposar que quedara pendent d’executar la fase IV corresponent a 20 vivendes agrupades en 3 immobles.

Des del canvi de govern a la Generalitat, l’Ajuntament ha estat treballant per donar resposta a la situació però els fons econòmic que aportava el Ministeri s’havien perdut pel que hi havia que buscar nou finançament. Finalment, el conveni signat entre la Conselleria d’Infraestructures i l’Ajuntament al juliol del 2018 han permès adjudicar les obres i començar les mateixes abans d’acabar l’any amb un finançament del 100% per part de la Generalitat.