En el passat plenari de novembre, Compromís va proposar diverses mesures referents a la gestió de l’aigua encaminades a l’estalvi d’aigua i l’evitació en la generació de residus plàstics. Ahir, compromís va felicitar el Nadal a tots els membres de la Corporació amb una botelleta de vidre  amb el missatge: “Beu aigua de l’aixeta, genera menys residus”.

En el plenari del dilluns totes les cadires de les regidories del saló de plens han tingut una botelleta de vidre amb un missatge dins per tal de conscienciar que cada volta més hem de consumir tot en envases reutilitzables, sempre millor de vidre. Un acte per aconseguir fer remoure costums dins del consistori i estendre-ho a tots els àmbits de la nostra vida.

L’objectiu de Compromís és donar visibilitat a una pràctica que hauria de convertir-se en costum: hauríem de beure aigua de l’aixeta i reomplir les ampolles en comptes de comprar aigua envasada (sempre en plàstics) i incrementar la despesa domèstica en una cosa que hauria de ser gratuïta, com ara beure.

“Compromís té una aposta forta en el tema de l’aigua perquè el medi ambient és una prioritat per a la nostra formació política”, diuen. En el mateix plenari també es van fer propostes per a crear un sistema intel·ligent en la gestió de l’aigua, per a reaprofitar el metà que generen les EDAR i per a col·locar xarxes de recollida de sòlids (plàstics principalment) que s’escapen de les clavegueres i van al riu .