El Ajuntament d’Alcoi ha engegat en el segon semestre de l’any la II Edició del Programa Activa Àgora, en col·laboració amb el CEEI. La iniciativa ha tingut com a finalitat recolzar als emprenedors portadors d’una idea de negoci i a les empreses de recent creació, mitjançant un programa que ha inclòs sessions de formació, tutories individuals, reunions de treball grupales, networking, experiències empresarials i docents externs, així com la instal·lació dels projectes en l’espai Agora Coworking.

Segons Manolo Gomicia, regidor d’empresa, Formació i Innovació, “el projecte s’ha convertit en un catalitzador de noves iniciatives empresarials, que agrupa tot allò que necessita saber i treballar un emprenedor per a llançar-se amb les majors garanties d’èxit. A més, posem a la seua disposició l’espai Àgora Coworking, on poden instal·lar-se per a desenvolupar el seu projecte durant el programa. En aquesta segona edició hem aconseguit dinamitzar de nou 10 projectes, dels quals 2 ja estan funcionant com a empresa i la resta es troben en un estat avançat de desenvolupament”.

El programa Activa Àgora va finalitzar ahir amb una sessió de mentoring amb els emprenedors i amb la presentació dels projectes empresarials participants en aquesta segona edició. Per a açò es va constituir una comissió formada per Àlex Martínes (Ajuntament d’Alcoi), Jesús Casanova (Director CEEI Alcoi-València) i Javier Expósito (JOVEMPA Alcoià, Comtat i Foia), sent els projectes presentats Fustea; Pobles que deixen marca; Commusiké; Tot en ordre; One musician, one startup; Arquitecturizar; Arcana i ColoIOT.

El Premi al Millor Projecte Activa Àgora ha sigut per a «Fustea» de l’emprenedora Carmen Diago. Es tracta d’una startup dedicada al disseny, execució i instal·lació d’estructures de fusta per al sector de la construcció. Aquesta enginyeria té com a finalitat donar resposta a les necessitats de l’edificació amb fusta i per a açò cerquen la solució adequada a cada projecte, basant-se en criteris de sostenibilitat, qualitat i economia.

Per a Jesús Casanova, Director General CEEI Alcoi-València, “el programa ha tingut un atractiu que ha anat més enllà d’Alcoi, doncs han participat iniciatives dels municipis d’Ibi, Agres i Benilloba. Açò manifesta el potencial que tenim en aquestes comarques per la posada en marxa de noves empreses innovadores que dinamitzen i diversifiquen el nostre territori”. En aquest mateix sentit, Javier Expósito de JOVEMPA Alcoià, Comtat i Foia ha destacat que “cada vegada som més els joves que apostem i ens arrisquem a engegar les nostres empreses, amb l’objectiu de crear riquesa i ocupació en el nostre territori. Som un col·lectiu cada vegada més dinàmic”.