L’ajuntament ha rebut una subvenció de 147.762,96 euros per als itineraris d’inserció sociolaboral, que ha permés contractar a un treballador social i dos orientadors. Aquests cursos formen part d’aquest programa pel qual al voltant d’un centenar de persones en risc d’exclusió social de la nostra ciutat participaran en aquests itineraris d’inserció. Aquest programa comptarà en breu, amb un espai propi al carrer Sant Domènech.

El primer dels cursos ha sigut de Creixement i Autonomia personal. impartit per una coaching especialitzada, ha servit per a ajudar els participants del programa a treballar diversos aspectes vitals i motivacionals que els ajuden a aconseguir una major consciència personal i un millor autoconcepte que els ajude a tornar a sentir-se membres partícips de la societat. El curs va començar el dimecres 7 de Novembre i va finalitzar el dia 19 de desembre, amb un lliurament de diplomes. Ha tingut un total de 10 assistents.

A més ha portat avant un curs d’Iniciació a l’Alfabetització Digital, per a acostar les noves tecnologies a aquest col·lectiu, ja que és una competència indispensable ja no només per a la cerca activa d’ocupació, sinó també per a poder realitzar gestions bàsiques diàries. Per a mantindre i millorar el nivell d’aquesta competència, i facilitar l’accés als equips necessaris per a desenvolupar-la, des del mateix Programa es disposarà, més endavant, d’un espai dotat amb equips informàtics i amb un tècnic d’aquest, al qual podran acudir els participants, periòdicament, per a dur a terme les seues tasques de cerca activa d’ocupació a través del món 2.0. El curs va començar el dijous 29 de novembre i va finalitzar el 13 de Desembre, amb el lliurament de diplomes. Han aprés aspectes com els Components de l’ordinador, L’escriptori, Exploradors i cercadors, Correu electrònic, Portals d’ocupació, Espais empresarials i ETT, Empreses de Treball Temporal, Espais empresarials, Aplicacions per a buscar ocupació, Labora: Servei Valencià Públic d’ocupació, Autoservef, Com buscar ofertes de treball? i Xarxes socials i professionals per a l’ocupació. El curs ha comptat amb 13 assistents.

La regidora de Polítiques Social i Igualtat, AroaMira, explica el funcionament del programa: «El treball amb els participants es realitza tant a escala individual com en grup, sent l’objectiu el desenvolupament de competències bàsiques, conductuals i funcionals per a dotar-los de les habilitats d’autonomia personal i social que faciliten el seu accés a l’ocupació. A més, s’imparteixen aquests tallers on li’ls ensenya a crear les seues pròpies eines de cerca d’ocupació, a desenvolupar les habilitats de comunicació necessàries per a passar amb èxit una entrevista de treball i a desembolicar-se en l’entorn digital».

Tal com va ocórrer amb els itineraris d’inserció de l’any passat, es contactarà amb empreses de la zona per a establir vies de col·laboració amb la finalitat d’afavorir la inserció sociolaboral dels participants.