El regidor de Ciutadans (Cs) del Grup municipal d’Alcoi, José Miguel Antolí, ha demanat “que es posen en marxa totes les mesures al nostre abast per a frenar la pèrdua de població que està patint Alcoi i per a aconseguir atraure població cap a la nostra ciutat amb noves oportunitats per a construir el seu projecte de vida”.

Aquestes demandes es realitzen després de conéixer les últimes dades de població “que constaten un creixement vegetatiu negatiu per huité any consecutiu, sent a més 2017 l’exercici amb una caiguda més elevada des de 2010. Segons l’INE, som 212 alcoians menys si es té en compte la diferència entre les 666 defuncions i els 454 naixements registrats l’any passat”, ha subratllat Antolí.

El regidor de Cs ha mantingut que aquesta disminució progressiva de la població “guarda una estreta relació amb la pèrdua de teixit industrial que ha patit la ciutat en aquests últims anys. Per aqueixa raó, insistim que és imprescindible i urgent actuar implicant a totes les administracions per a regenerar l’economia i tornar a col·locar a Alcoi en el lloc que li correspon i que mai degué perdre”, ha remarcat Antolí.

El regidor ha recordat que ja al maig de 2017 el Grup municipal de Ciutadans va alertar dels riscos per la pèrdua progressiva de població “i ara es veu que la nostra preocupació estava més que justificada. Com ja advertim, aquest fet té una influència negativa en tots els àmbits de la vida social alcoiana”, ha advertit.