Ja han començat a treballar a l’Ajuntament d’Alcoi les 17 persones, desocupades i majors de 30 anys, a través de dos subvencions, EMCORD- EMCORP, de la Generalitat Valenciana, programa més conegut om «Avalem Experiència». En total, als últims anys, els plans d’ocupació de l’Ajuntament, tant amb ajuda autonòmica com amb recursos propis, han contractat a més de 400 persones, amb distinta qualificació i de totes les franges d’edat.

El primer dels programes amb un pressupost de 144.543 € permetrà contractar a 10 persones desocupades majors de 30 anys durant 6 mesos a jornada completa, els perfils d’aquests treballadors són: 2 Oficials de Jardineria; 2 Oficials Electricista; 4 Oficials Obra; 1 Tècnic Informàtics i 1 Educador Social que portaran a terme diferents tasques centrades en millorar la ciutat com el manteniment dels carrers i parcs de la ciutat d’Alcoi; Adequació de les infraestructures en xarxa de les dependències municipals i Mediació comunitària en zones de vulnerabilitat social.

El segon programa amb un pressupost de 126.512€ permetrà contractar a 7 persones desocupades de llarga durada, que porten més de 360 dies inscrites al Servef. El contracte serà de 6 mesos a jornada completa amb els següents perfils: 1 Llicenciat en Ciències Ambientals, 1 Enginyer Tècnic Químic, 1 Enginyer Tècnic Forestal, 2 Oficials Jardineria, 1 C.F. Informàtica i 1 C.F. Disseny Gràfic. Els contractats realitzaren diferents projectes per a millorar els serveis municipals com un Projecte d’Educació Ciutadana per a la separació de residus; Prevenció d’incendis; Control, estandardització d’alarmes i programa de gestió informàtica aplicada a la seguretat; i Digitalització, Tractament i Conservació de l’Arxiu Municipal.

Toni Francés, alcalde d’Alcoi, destaca el gran esforç realitzat en contractació des de l’Ajuntament d’Alcoi: «Portem una legislatura on l’aposta per l’ocupació per part d’aquest Govern ha sigut prioritària, mai s’havien realitzat tantes i tan variades contractacions, incloent a més a més a personal qualificat ni s’havien dedicat més de 5 milions d’euros a donar oportunitats laborals a les persones. Som una de les ciutats que més subvencions ha rebut de la Generalitat en aquest tema i que més persones ha pogut contractar als últims anys tenint en compte totes les franges d’edat. A més a més, aquest esforç s’ha sumat a altres mesures així com l’important desenvolupament del Departament d’orientació municipal que ha convertit la lluita contra l’atur en una prioritat. Una important tasca que s’ha traduït en una reducció de la taxa de persones desocupades a Alcoi tal i com demostren les dades, 5 punts menys i la taxa més baixa d’atur des de 2008».

Cal recordar que amb el programa «Avalem Joves», l’Ajuntament ha contractat als dos últims anys, més de 350 persones menors de 30 anys, qualificades i no qualificades gràcies a les subvencions de la Generalitat amb una inversió de més de 5 milions d’euros. Cal destacar també que l’Ajuntament també ha realitzat un important esforç en material per aquestes persones i en el departament de recursos humans. D’altra banda, s’han realitzat diferents plans d’ocupació per a persones majors de 30 anys, entre ells, aquest «Avalem Experiència» però també algun pla únicament amb recursos propis. En total, més de 400 persones han rebut un contracte laboral municipal aconseguint treball però també una formació i experiència especialitzada que els servirà per a futures oportunitats laborals.