Aquest migdia Alcoi ha celebrat el tradicional acte de ‘Les Pastoretes’, una cavalcada infantil en la qual un nombrós grup de xiquets i xiquetes, vestits amb la indumentària de pastors, participen amb carros i grups de ball, repartint caramels i papers amb al·leluies.

L’acte ha tingut inici al Partidor, des d’on menuts i meudes han baixat el carrer Sant Nicolau acompanyats dels seus ramats per anar a l’estable i obsequiar al Jesús, a la Plaça d’Espanya, on els grups de danses Sant Jordi i el Carrascal han oferit balls. Obria la comitiva la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi.

Aquesta es una celebració que es remunta a l’any 1889. Es la primera de la considerada “Trilogia del Nadal alcoià”, que tindrà les següents parades el proper dijous amb l’acte de “La burreta” i el divendres 5 de gener amb la gran Cavalcada de Reis.