Ja s’han lliurat les 29 ajudes creades per la Regidoria de Comerç per a incentivar la implantació de negocis i comerços al centre històric de la ciutat, aquesta segona edició ha millorat les xifres de la primera.

Les dues línies han tingut demanda, essent, un total d’18 negocis els que han demanat ajudes per l’obertura de noves activitats, per 11 l’any passat i 11 per a cobrir les despeses de rehabilitació de locals de baixos per a posar activitat empresarial, mentre que en la primera edició ho van fer 5.

La regidora de comerç, Vanessa Moltó, destaca la bona acollida de les ajudes municipals. «Si l’any passat vam dir que les primeres ajudes, creades per un Govern municipal, per a crear activitat econòmica al centre històric havien tingut bona acollida, amb 16 sol·licituds, aquest any amb 29 estem molt satisfets, és un fet que demostra que l’activitat del centre està dinamitzant-se i que les mesures en les quals estem treballant són positives i, per tant, hem de seguir incidint en elles».
Les persones que han aconseguit les ajudes les van rebre de la mà de l’alcalde, Toni Francés i la mateixa regidora, Vanessa Moltó. Van mostrar la seua satisfacció i gratitud, ja que els han aprofitat molt per a poder emprendre el seu negoci.
L’ajuda que ha estat sol·licitada per adequar 11 establiments, se centra en la rehabilitació de locals. Recordem que es pot arribar a subvencionar el 70% de les obres fins a un màxim de 10.000 euros, sempre que aquestes estiguen destinades a convertir l’espai en un lloc per fer activitat comercial. El total que s’ha destinat a aquesta línia ha estat 79544,14 euros.
En el cas de la línia que ha tingut 18 sol·licituds es tracta d’ajudes per a l’obertura de negocis amb una quantia que pot arribar als 3000 euros. . S’ha atorgat la inversió màxima prevista 51.000 euros. De les 18 sol·licituds, 3 estan en Sant Josep, 2 estan en Sant Nicolau, Sant Llorenç, Sant Tomàs i Mossén Torregrosa i una en País Valencià, El Tap, Santa Rita, Gonçal Barrachina, Pintor Casanova, Sant Jaume i Emilio Sala.

Respecte al tipus d’activitat la majoria són boutiques, botigues d’alimentació (menjars per endur-se, forn de pa, xarcuteria i productes gourmet, entre d’altres) i restauració.

«Cal ressaltat també que hem complit l’objectiu d’incidir en la rehabilitació del centre però sobretot, en molts d’aquells carrers que més necessitaven ampliar l’activitat empresarial» conclou Moltó.

Recordem altres accions dutes per la Mesa del Centre com la rehabilitació dels baixos del número 38 del carrer Sant Francesc per a ubicar l’oficina de la regidoria de Comerç i que a banda des de totes les regidories s’està apostant pel centre tant amb la col·locació de serveis institucionals com amb altres iniciatives com el foment de la rehabilitació d’habitatges privats aconseguint participar en el pla ARRU; la rehabilitació de les fonts del centre històric; el parc infantil de Tirisiti, així com el tancament per les nits del parc de la Glorieta. Recordem diferents obres ja realitzades dins del Pla comercial en el carrer Mossén Torregrossa, Sant Llorenç i Avinguda País Valencià. També es va adequar el solar del forn Morú per aparcament i zona per a gossos, s’ha adequat el carrer Sant Jaume, amb un nou solar per aparcaments i pròximament s’instal·larà el sistema d’aparcament intel·ligent també en el centre d’Alcoi.

D’altra banda, l’ajuntament també ha fet una aposta decidida pel nucli històric de la ciutat, i la col·locació de diferents serveis municipals en aquells punts que ajuden a regenerar els carrers que es troben fora del recorregut més noble. Als últims anys, s’ha inaugurat l’Àgora a la part de dalt del Mercat de Sant Mateu, els nous jutjats a la Placeta de la Mare de Déu; recentment la nova comissaria de Policia Nacional en la placeta les Xiques, i l’IVAM CADA Alcoi’.

Igualment, s’ha treballat intensament perquè la nova seu de la Universitat d’Alacant estiguera en el carrer Sant Francesc, en la seu de la Cambra de Comerç, on ja està en marxa el primer curs de Magisteri.