La Tourist Info d’Alcoi ha tornat a renovar la ‘Q’ de qualitat turística, un segell que atorga el ‘Instituto para la Calidad Turística Española’ (ICTE) i que garanteix els màxims estàndards de qualitat en totes les àrees d’una oficina de turisme. Aquest segell, ha sigut revalidat des del 2011 per l’oficina alcoiana, la qual és una de les dues úniques de l’interior de la província (juntament amb la d’Elda) a obtenir la ‘Q’.

En relació al total de 215 oficines turístiques de la Comunitat Valenciana, la Tourist Info d’Alcoi comparteix el reconeixement amb altres 27 oficines. En total hi ha 10 a la província d’Alacant, 9 a la de València i 9 a la de Castelló.

La ‘Q’ certifica l’excel·lència en termes de direcció, d’acollida i atenció al client, d’aprovisionament i màrqueting, així com d’infraestructures i manteniment. La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, afirma que «el reconeixement ajuda enormement a millorar la competitivitat d’Alcoi com a destinació turística, ja que es tracta de la norma de qualitat de major rang al sector».
Cal recordar també que Alcoi, en la seua aposta per la qualitat com a destinació, forma part també del ‘Sistema de Calidad Turística en Destino’ (SICTED), integrat per empreses privades i entitats públiques del sector turístic entre les quals destaquen museus, allotjaments, restaurants, infraestructures turístiques, teatres…

El personal de l’oficina participa activament en la implantació, manteniment i millora dels estàndards de qualitat definits segons aquesta Norma Une 187003.

Recordem que l’any 2011 es va escometre per primera vegada la certificació per a l’obtenció de la Q de qualitat turística, passant l’auditoria satisfactòriament des d’aqueix moment sense no conformitats.

Tourist Info Alcoi depén de l’Ajuntament d’Alcoi a través de Turisme Comunitat Valenciana i està adscrita a la Xarxa d’Oficines d’Informació Turística de la Generalitat Valenciana, Xarxa Tourist Info. La seua activitat principal és prestar un servei d’informació turística, bé en destinació, bé a distància (per telèfon, correu postal i electrònic, xarxes socials etc.), als turistes que ho demanden sobre els recursos i oferta turística de la ciutat d’Alcoi, de la província d’Alacant i del conjunt de la Comunitat Valenciana.

L’oficina va començar la seua marxa en el 2001, té caràcter estratègic i municipal i està situada en una zona cèntrica de la ciutat d’Alcoi.