Més de 15.000 persones han visitat aquest matí el Campament Reial, que per quart any consecutiu s’ha obert al públic en el Preventori. Unes espectaculars xifres de visitants a les quals cal sumar les moltes persones que, sense accedir dins del campament, l’han vist des dels exteriors. A més, i com a novetat enguany, el campament s’ha ampliat a una segona zona a l’entorn de l’Alberg del Baradello de Moya.

D’aquesta manera els visitants han pogut conèixer les dues zones diferenciades disposades. D’una banda, la diverses haimes en les quals descansen els tres monarques d’Orient, Melchor, Gaspar i Baltasar. Uns espais en el qual no faltava cap detall. Es podien veure els tres trons, els tres llits, i utensilis bàsics fonamentals per a ells com un telescopi per a seguir a l’estrela que els guia.

En un altre espai diferenciat del recorregut, un secretari reial repassava una a una les cartes que els alcoians i les alcoianes havien deixat anit en les bústies de les burretes. Com si d’un centre logístic es tractara, els patges anaven preparant un a un els milers i milers de regals que aquesta mateixa nit repartiran a la nostra ciutat.

El Campament Reial és una iniciativa benèfica de l’Associació Cultural Samarita.