El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company, visitaran la Fira Heimtextil 2019 per donar suport a les empreses valencianes expositores en aquest certamen, que se celebra a Frankfurt del 8 al 11 de gener.

Ivace col·labora amb l’Associació d’Empresaris del Tèxtil de la Comunitat Valenciana (Ateval) amb un estand conjunt en Heimtextil per donar cobertura a les empreses presents en el certamen.

Rafa Climent ha destacat la importància del sector tèxtil per a l’economia valenciana, «ja que té una participació superior al 9% dins del conjunt industrial de la Comunitat», i «segons les dades del tercer trimestre del 2018, proporciona ocupació directa, a prop de 20.000 persones, el que suposa un augment anual del 2,8% de persones ocupades».

El conseller també ha ressaltat «l’elevada participació del sector tèxtil valencià en el tèxtil espanyol, ja que supera el 15%». Prova d’això és que «de les 135 empreses de la representació espanyola en Heimtextil, un total de 80 corresponen a la Comunitat Valenciana».

Rafa Climent ha explicat que amb aquesta visita, «des del Consell volem estar a prop d’un sector que està creixent molt en els últims anys, i mostrar el nostre reconeixement a l’esforç que estan fent aquestes empreses per obrir nous mercats a nivell internacional».

Heimtextil és la principal fira internacional del sector tèxtil-llar per a les empreses i professionals del sector. Reuneix més de 3.000 expositors procedents de 65 països, i en ella es presenten al mercat les novetats i tendències que marcaran la moda del tèxtil de la llar durant aquest any.

Les empreses fabricants de tèxtil a la Comunitat Valenciana es localitzen majoritàriament a les comarques de l’Alcoià-Comtat i la Vall d’Albaida, destacant en importància poblacions com Alcoi, Ontinyent, Banyeres de Mariola, Crevillent, Cocentaina, Bocairent, Muro i Albaida .

La indústria tèxtil valenciana té una major especialització en productes per a la llar com tapisseria, roba de llit i taula, cortines i estors.