El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha destacat que “la Conselleria d’Economia Sostenible el 2019 posa a disposició de les pimes industrials més de 32,2 milions d’euros, la major quantia en ajudes mai abans convocada per millorar la competitivitat i sostenibilitat dels sectors productius valencians”.

Rafa Climent, acompanyat per la directora general de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), Júlia Company, han visitat la Fira Heimtextil 2019 per donar suport a les empreses valencianes expositores en aquest certamen, que se celebra a Frankfurt del 8 al 11 de gener. La Comunitat Valenciana, amb 80 empreses, concentra el 65% de la representació espanyola en Heimtextil, que és de 135 empreses en total.

Heimtextil és la principal fira internacional del sector tèxtil-llar per a les empreses i professionals del sector. Reuneix més de 3.000 expositors procedents de 65 països, i en ella es presenten al mercat les novetats i tendències que marcaran la moda del tèxtil llar durant aquest any.

Rafa Climent ha manifestat que “després de visitar les empreses he pogut contrastar que el sector afronta amb optimisme l’any 2019 després de quatre anys d’un creixement continuat en les seues exportacions”.

En aquest sentit, “des de la Conselleria seguirem donant suport al sector a través de les ajudes que vam publicar el passat 3 de gener de més de 32 milions per als 17 sectors, entre els quals també està inclòs el sector tèxtil, amb l’objectiu que les nostres empreses puguen renovar maquinària i així, puguem guanyar en qualitat i diferenciació del producte, en disseny, i en aquesta projecció internacional que fa que puguem incloure els nostres productes en els mercats de tot el món”.

Per la seua banda, Júlia Company ha declarat que “Heimtextil és la principal cita mundial per a les empreses del tèxtil per a la llar, i per això, donada la importància d’aquest esdeveniment per a les empreses valencianes, des d’Ivace hem donat suport a Ateval, amb un estand conjunt per donar cobertura a les empreses presents en el certamen”.

Les exportacions del tèxtil-llar valencià en 2017 van arribar als 294 milions d’euros i van consolidar a la Comunitat Valenciana com la segona comunitat exportadora, amb un 22% del total d’Espanya.

La directora general de Ivace ha recordat que aquestes bones xifres en exportació han continuat el 2018, ja que “les dades entre gener i octubre de 2018 reflecteixen una xifra d’exportacions de 256,8 milions el que representa un augment anual del 4, 9% respecte al mateix període de l’any anterior, i superior a la mitjana nacional “.

“La principal destinació és França, amb prop del 20%, Itàlia, Alemanya i el Regne Unit, encara que també destaquen pel seu dinamisme els mercats de Corea del Sud i Emirats Àrabs Units”, ha explicat Júlia Company.